Micelarna voda kao suhi šampon

U svijetu ljepote neprestano se traže novi načini za poboljšanje i pojednostavljenje svakodnevne njege. Najnovija inovacija koja je privukla veliku je novi način korištenja micelarne vode, koja je dugo bila poznata kao nezaobilazan proizvod za uklanjanje šminke i čišćenje lica.

Sve je započelo kada je poznata američka YouTuberica Tati Westbrook objavila video na svom YouTube kanalu, u kojem demonstrira kako koristi micelarnu vodu za osvježenje kose između pranja. Video je ubrzo postao viralan, privukao je pažnju i potaknuo brojne korisnice društvenih mreža, posebno TikToka, da isprobaju ovaj novi trik.


Micelarna voda, formulirana s micelama koje privlače i uklanjaju nečistoće, izvorno je razvijena za nježno, ali učinkovito čišćenje kože. No, njezino djelovanje kao suhog šampona temelji se na istom principu. Micelarna voda djeluje tako da upija i uklanja čestice masti, prašine i drugih nečistoća s vlasišta i kose, ostavljajući ih osvježenima i čistima bez potrebe za klasičnim pranjem.



Kako koristiti micelarnu vodu kao suhi šampon?

Postupak korištenja micelarne vode na kosi vrlo je jednostavan. Potrebno je nanijeti malu količinu micelarne vode na blazinicu, sprej bočicu ili izravno na prste te je nježno utrljati u vlasište. Nakon nekoliko minuta, kada micelarna voda upije višak masnoće i nečistoće, kosu je potrebno osušiti fenom kako bi se postigao najbolji rezultat. Ovaj proces ne zahtijeva vodu niti ispiranje, što ga čini idealnim za brzinsko osvježenje kose.

 

 

@abbeyyung Have you tried? #hairhacks #hairhack #micellarwaterhacks #dryshampoohack ♬ Hey, Mickey! - Baby Tate

 

 

Popularnost ove metode naglo je porasla zahvaljujući društvenim mrežama. Korisnice TikToka masovno su počele dijeliti vlastite iskustva s micelarnom vodom kao suhim šamponom, a i dijelile su prije i poslije rezultate koji su impresionirali mnoge.

Iako je micelarna voda u njezi kože već dugo prepoznata kao nježan, ali učinkovit proizvod, njezina nova primjena u njezi kose otvara vrata novim mogućnostima. Prednosti micelarne vode kao suhog šampona su višestruke – ne samo da osvježava kosu, već je i praktična za korištenje, ne ostavlja vidljive ostatke poput nekih suhih šampona te može biti pogodna za osjetljivo vlasište.

micelarna voda suhi šampon viralni trik Tati Westbrook

Još vijesti