Vejpanje

Ovaj dječak je zbog vejpanja završio u životnoj opasnosti. Samo zbog toga što je uzeo nekoliko dimova e-cigarete od prijatelja koji mu ju je ponudio, a njegov slučaj dokazuje kako to može biti izrazito opasno.

Ako je netko dokaz da zbog društva ne bi trebali prihvatiti stvari koje ne želimo, onda je to definitivno ovaj 16-godišnji dječak. Završio je na hitnoj i to u po život opasnoj situaciji zbog nekoliko dimova e-cigarete za koju je mislio kako je bezopasna. To mu je ponudio njegov prijatelj iz ekipe, a dječak je na to pristao te je se na kraju srušio i počeo gušiti, a sve zbog toga jer je mislio da je u pitanju obično vejpanje, piše Net.hr, bez nekih dodatnih začina. No, u toj cigareti su bile određene supstance koje se inače u njoj ne nalaze, ali on za to nije znao. Dječak je u bolnici bio pozitivan na THC, spice i benzodiazepine, što znači da se to sve nalazilo u e-cigareti koju je vejpao.

via GIPHY

Ovaj primjer je zaista čisti dokaz kako takvi potezi zaista nisu sigurni. Uzimanje dima od drugih, ili uzimanje bilo čega drugog, kao što je gutljaj pića, mogu imati ozbiljne posljedice jer vi ne znate što se nalazi u tome, a može biti opasno po život. Ovaj 16-godišnji dječak se oporavio i danas je dobro, ali je prošao kroz neugodnu situaciju, isto kao i njegovi roditelji, zbog pomalo nepromišljene odluke. Zato nikada nemojte uzimati dim od drugih, kako se ne bi doveli u opasnost, baš kao i on.

e-cigareta opasnost gušenje društvo

Još vijesti