Gledanje u ogledalo

U moru nesigurnosti, jedna koja je zajednička velikom broju cura je izgled tijela, točnije u ovom slučaju, trbuh koji nije ravan. Da bi izgledale što ravnije, uvlačimo trbuh, što zapravo uopće nije dobra navika.

Možda ti se čini da ti majica ili haljina stoje bolje kad uvučeš trbuh ili misliš da na fotki izgledaš bolje ako uvučeš trbuh – malo po malo ovo ti postane navika koju nesvjesno radiš. Stalno uvlačiš trbuh jer tako izgledaš mršavije. Da, izgledat ćeš mršavije, ali zar nije bolje pokušati se hraniti bolje i kretati se pa izgubiti tih nekoliko kilograma viška? Uvlačenje trbuha je jako tužna navika, a nije niti dobra za tebe. Istraživanja su pokazala da ovo utječe na naše zdravlje, piše Metro. Ne bi nikada mogla pogoditi koje su to posljedice konstantnog uvlačenja trbuha. Zbog ovoga pati tvoj vrat!

Frendice Čudna stvar koju dijelimo s drugim ljudima koji imaju isto ime kao i mi

Prije nego pomisliš da to nije big deal, je. Čekaj da čuješ sve probleme koje to može proizvesti! S obzirom da to neki rade jako često, postane im to normalno stanje i non stop zapravo uvlače trbuh. Tom navikom si cijelo vrijeme napeta i držiš tijelo napeto.

Može dovesti do stvaranja nabora na trbuhu, ali i stavlja se velik pritisak na zdjelicu i donji dio vrata. Posljedica će biti bolovi u vratu, ramenima i leđima. Dugoročno, ako ovo nastaviš raditi konstantno na dulji period, može ti iskriviti i kralježnicu i pogrbaviti te ili ti čak napraviti kvrgu na stražnjem dijelu vrata, kao malu grbu. Osim toga, može dovesti do stalnih glavobolja ili podizanja kiseline u želucu. Možda te sve ovo potakne da jednom zauvijek prestaneš s ovom lošom navikom.

Plank Najbolje doba dana za vježbanje ako želiš izgubiti kilograme – jutro, popodne ili večer?

Prihvati svoje tijelo takvo kakvo je ili se pokreni i kreni ga mijenjati ukoliko si nezadovoljna i ne osjećaš da ti je tijelo zdravo. Uvlačenje trbuha nije rješenje.

uvlačenje trbuha Loša navika posljedice uvlačenja trbuha navika negativne strane Istraživanje je li opasno uvlačiti trbuh

Još vijesti