Druženje prijatelja

Službeno su završili u srednje škole na ljetnim rokovima! Samim time je popunjeno i dosta mjesta u raznim srednjim školama, a neke su se po popularnosti istaknule od drugih.

Najpopularnije srednje škole od svih su bile upravo one u Zagrebu. Što je logično s obzirom na broj stanovnika, ali su se istaknule i neke u drugim većim gradovima u Hrvatskoj. Tako je, kako piše Studentski.hr, najpopularnija škola na prvom mjestu bila XV. gimnazija, a odmah iza nje slijedi druga gimnazija te se obje nalaze u Zagrebu. Nakon njih su se smjestile VII. I V. gimnazija, također u Zagrebu, a odmah nakon njih slijedi Split sa svoje dvije popularne gimnazije: II. I IV. gimnazija Marko Marulić.

via GIPHY

 

Od drugih većih gardova, na popisu najpopularnijih se smjestio Osijek sa svojom III. gimnazijom, ponovo Split i njihova II. gimnazija, Gimnazija u Sesvetama i X. gimnazija Ivan Supek koja se također nalazi u Zagrebu.

Pisanje testa Škola postala beskorisna? Evo koliko maturanata u Hrvatskoj mora na pripreme prije mature

Očito je kako su učenici bili najzainteresiraniji za gimnazije na području cijele Hrvatske, ali su bile popularne i pojedine srednje strukovne škole koje su sve iz Zagreba, a to su: Prva ekonomska škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hotelijersko-turistička škola, Tehnička škola Ruđera Boškovića, Treća ekonomska škola, I. tehnička škola tesla. Nadalje, od strukovnih tu su i Ugostiteljsko-turističko učilište, Škola za medicinske sestre Vinogradska, Škola za cestovni promet i Obrtnička škola za osobne usluge.

Slika nije pronađena Profesorica iz medicinske škole poslala stroga pravila u čemu se ne smiju dolaziti u školu

srednja škola Upisi u Srednje Škole najpopularnije srednje upisi 2022.

Još vijesti