Miss Ukrajine u nacionalnom kostimu

Svake godine kraljice ljepote oblače haljine, odnosno nacionalne kostime, koje će najbolje predstaviti njihovu zemlju i nacionalni identitet.

Miss Ukrajine, Viktoria Apasenko, na svom je Instagram profilu predstavila kostim koji će nositi na izboru za Miss Universe u New Orleansu, koji će se održati 14. siječnja.

Kako u Ukrajini već gotovo godinu dana bijesni rat, ovaj je nacionalni kostim nadahnut nedaćama koje su ih snašle te je svojevrsni simbol ukrajinskog otpora. Haljina se sastoji od nekoliko elemenata koje spajaju modne trendove i ukrajinsku tradiciju.

 

 

Apasenko nosi zlatni kombinezon koji je poput oklopa za tijelo. Preko kombinezona je prebačena bijela haljina s dubokim izrezima i pufnastim rukavima. No, najupečatljiviji dio su krila, koja, kako opisuje missica, jesu stradala u borbi, ali su i dalje nesalomljiva. Plava boja krila zapravo je boja ukrajinske zastave. Na glavi Viktoria nosi krunu koja se sastoji od klasova žita, što je opet simbol Ukrajine za koju se uvijek govorilo da je žitnica Europe.

Za nacionalni kostim, koji je nabijen nacionalnim elementima i simbolikom, modnoj dizajnerici Lesiji Patoki, trebala su puna četiri mjeseca rada. Ovo je umjetničko djelo nastajalo u vrlo ekstremnim uvjetima: uz svijeće, bez struje i uz zvukove sirena.

„Čak i u vatri, Ukrajina će poput feniksa, procvjetati i sjati svijetlim zrakama dobrote i vjere“, napisala je missica u objavi na Instagramu.

Ne znamo je li dizajnerica ukrajinskog nacionalnog kostima bila pomalo nadahnuta filmom „Igre gladi“. No, s ovakvom ispletenom pletenicom, krilima, mačem i pričom oko ptice feniks koja se ponovno rađa iz pepela, Viktoria nas je podsjetila na Katniss Everdeen.

 

 

 

Osim što je i sama Viktoria izrazito lijepa, ujedno će na svjetskom izboru za miss predstaviti modnu kreaciju koja iza sebe ima cijelu priču. Sudeći prema dosadašnjim komentarima u javnosti i na društvenim mrežama, vjerujemo da će i na sam dan izbora privući mnogo pažnje i pozitivnih reakcija.

Miss ukrajine miss svijeta u New Orleansu 14. siječnja izbor za miss Universe Viktoria Apasenko nacionalni kostim ukrajinski nacionalni kostim Lesia Patoki zlatni kombinezon

Još vijesti