Učenje

Sigurno si se već našla puno puta u situaciji da trebaš zapamtiti neku informaciju, ali ne ide u glavu nikako. Sljedeći se put sjeti ovog trika i ne bi trebala imati problema. Tako barem tvrdi jedna doktorica.

Svaki trik koji obećava da će nam pomoći bolje upamtiti stvari je trik koji vrijedi isprobati. Neki od svih njih mora raditi i za tebe. Početak školske godine je tu, a to znači i da će uskoro opet trebati pamtiti hrpu različitih informacija. I dok neke stvari zapamtiš bez problema, dođe ona neka informacija koju moraš znati, a koja ne ide u glavu. U takvoj bi ti situaciji ovaj trik mogao dobro doći, ali možeš ga koristiti i za učenje općenito.

Trik za učenje Viralni trik kako zapamtiti više informacija dok učiš - širi se društvenim mrežama i stvarno radi

Doktorica iz Australije, dr. Sarah Rav non stop dijeli korisne savjete za studente i učenike, a ljudi u komentarima kažu da su uz njene savjete stvarno i popravili ocjene. Dakle, moguće je! Posebno je zapeo za oko jedan savjeti koji je čak nekoliko puta podijelila, a to je upravo ovaj trik kako zapamtiti bilo što u samo 4 koraka.

 

@sarahrav This memory hack is INSANE! Use it to memorise all your school work INSTANTLY and get ahead 💯✅🧠👩🏽‍🎓 - #studyhacks #studytok #memoryhacks #braintraining #studytips ♬ Die For You - Remix - The Weeknd & Ariana Grande

 

Prvi korak: Pročitaj u sebi
Drugi korak: Pročitaj naglas
Treći korak: Zatvori oči i ponovi naglas iz pamćenja
Četvrti korak: Zapiši – isto iz pamćenja

Učenje Načini kako bolje pamtiti informacije dok učiš: 6 trikova koji će ti pomoći

I trebala bi zapamtiti! Još jedan savjet koji se spominje je da ako nešto želiš zapamtiti, da to pročitaš prije spavanja. Ukoliko imaš previše gradiva za zapamtiti i ne možeš to sve zapisati jer će ti uzeti previše vremena (kog nemaš!), onda izbaci taj korak. No, ako stigneš, svakako i zapiši.
 

učenje pamtiti kako bolje zapamtiti informacije trik doktorica savjet za učenje lakše zapamtiti poboljšati pamćenje

Još vijesti