Norijada 2023 - 10

Vrijeme je da još jedna generacija maturanata završi svoje školovanje, ali da se prije toga dobro provesele i proslave uspjeh završetka srednje – jer nije to mala stvar!

Norijada traje za maturante cijeli dan, od ranog jutra i prvog stupanja u školu pa do kraja dana. Kao i svake godine, i ove godine postoje organizirane aktivnosti za sve koji žele sudjelovati u njima. Kada se i gdje maturanti okupljaju? Gdje je večernja zabava i koncerti? Tko sve nastupa? Što je s tramvajima? Za slučaj da si dio informacija propustila ili zaboravila, sada ćemo te podsjetiti na one najbitnije.

Norijada 2023 - 17

Okupljanje na Trgu i povorka

Kao i svake godine, grad Zagreb organizira povorku maturanata! Kreće se s Trga bana Jelačića u 12 sati, a krajnji je cilj Bundek gdje će se organizirati drugi dio zabave, onaj glazbeni. Najbolje je da na Trg bana Jelačića ipak dođeš mrvicu ranije jer prije povorke i tamo maturanti uvijek naprave ludu zabavu. Zato imaj na umu, u 12 ne počinje druženje na Trgu, već tada kreće povorka.

Put kojim ide povorka je: Trg bana Jelačića– Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana - Bundek.

Cijelo će vrijeme tu biti policija i hitna u pratnji za slučaj ako se nekome nešto dogodi pa i to imaj na umu da ako vidiš da nekome nije posebno dobro – bit će ljudi kojima se možete javiti.

Maturanti slave svoj dan - 2

Program na Bundeku

Ovdje će program početi u 13 sati, a trajat će do 20 sati. Nastupat će sljedeći izvođači: Bore Balboa, Peki, Baks, Hrvoje Turcin TURKDJ, DJ Filip Jurković, Band Kings, Jakša Jordes, DJ Zorden, DJ Vermont i DJ Go Cut.

Tramvajski promet i posebna regulacija

Za maturante, ali i sve ostale, bitno je znati i da će tramvajski promet biti na sat vremena obustavljen u centru. Od 11 do 12 sati tramvaji neće voziti preko Trga bana Jelačića pa će tako linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 umjesto preko Trga, ići preko Glavnog kolodvora, a 12 Ulicom grada Vukovara.

Maturanti slave svoj dan - 10

Oko 12 sati će doći i do kratkog prekida prometa Vodnikovom i Mihanovićevom ulicom, a oko pola 1 i Ulicom grada Vukovara – jer tuda ide povorka maturanata.

Također će se preusmjeriti i busevi od 12 do 13 sati koji idu prema Glavnom kolodvoru.

Dakle, busevi i tramvaji će danas voziti malo drugačije nego inače pa nemoj računati na njih ako trebaš negdje ići u periodu od 11 do 13 sati.

Nakon završetka programa na Bundeku, bit će organizirane i dodatne linije javnog prijevoza, piše 24 sata. Ne moraš se bojati da nećeš moći doma zbog gužve ako ostaneš do kraja jer grad Zagreb je i na to mislio.

Norijada 2023 - 2 Zadnji dan škole za maturante: 5 glupih stvari koje ne bi trebala raditi na norijadi

Natpisi na majicama Najsmješniji natpisi na majicama maturanata od prošlih godina: 10 natpisa koji su na norijadi bili hit

norijada 2024 sve informacije Povorka javni prijevoz okupljanje maturanata maturanti 2024 tko nastupa na norijadi

Još vijesti