U mislima

Vraćanje u prošlost ne postoji zato nemoj propustiti niti jednu priliku koja ti se nudi. Kasnije ćeš zbog toga moći samo žaliti! Starija ti će ti biti zahvalna ako sada napraviš ove stvari bez oklijevanja.

Kada smo mladi, ne razmišljamo toliko o budućnosti i što će biti za deset godina. Fokusiramo se na sada i sve probleme koji nas muče. Ne trebaš početi sada razmišljati o budućnosti i raditi velike planove, ali postoje neke sitnice koje bi trebala napraviti ili početi raditi već sada jer bi kasnije mogla požaliti. Nikada nije kasno za ništa, ali ovako ćeš biti debelo u prednosti. Puno puta previše oklijevamo i lijeni smo pa nam neke dobre prilike promaknu kroz prste. Ovih 10 stvari nemoj zeznuti u mladosti i kasnije ćeš si zahvaliti zbog toga.

1.Nemoj odbaciti priliku za obrazovanje
Imati završenu strukovnu školu ili diplomu s faksa je itekako bolje nego ne imati ništa. Iako se i bez toga možeš zaposliti gdje želiš, no ovo će ti u budućnosti samo pomoći. Nikad ne znaš u kakvoj ćeš se situaciji pronaći, a ovaj papir nekada može stvarno biti od koristi. Ako imaš priliku za obrazovanjem, nemoj ju propustiti samo zato jer ti se ne da učiti ili bi ti radije što prije počela zarađivati. Možda ti neće pomoći u Hrvatskoj, ali diploma ti može koristiti i ako se planiraš odseliti.

2.Propuštaš stvari zbog straha
Bojiš se što će netko misliti ili što će netko reći i tako neke divne stvari prolaze kraj tebe. Ako želiš negdje ići, a nijedna frendica neće/ne može s tobom – odi svejedno, ako želiš napraviti drastičnu promjenu izgleda – napravi ili želiš početi snimati za TikTok, ali te strah ismijavanja – počni snimati. Nemoj dopustiti da te strah sputava.

Tinejdžerica Stariji ljudi pišu što im je sve čudno u vezi današnjih tinejdžera: Top 13 stvari koje nikako ne razumiju

3.Lako odustaješ
O čemu god da se radilo, ako ti je do toga stalo, nemoj samo tako lako odustati. Pronađi drugi način ili se potrudi još malo više! Odustajanje je zadnja, najzadnja, opcija. Dok nisi prošla sve planove od plana A do plana Ž, nema odustajanja.

4.Bojiš se promjene
Znamo da su promjene strašne i da ti možda nisu drage, ali ako nikada ne zakoračiš u nepoznato i nastaviš uvijek živjeti u svojoj komfor zoni, mogla bi propustiti puno super stvari. Kada ti se događa neka velika promjena, nemoj od nje bježati, koliko god da je strašna. Zamisli da si surfer, a da je ta promjena veliki val koji dolazi prema tebi, samo ju moraš „zajahati“ i održati ravnotežu.

5.Pristaješ na vezu koja nije ono što si zamislila ili na dečka koji se prema tebi ne ponaša kao prema princezi
Nemoj zaglaviti u lošoj vezi! Jako je lako doći do točke da si zaglavila s nekim i više se ne možeš izvući iz tog odnosa. Događa se ljudima i češće nego što misliš. Kada je u pitanju tvoj ljubavni život, uvijek se vodi onime da je bolje i biti solo nego u lošoj vezi. Zaslužuješ filmsku veliku ljubav, a nećeš ju moći pronaći ako ostaneš u svojoj osrednjoj vezi.

6.Lijena si
Ne da ti se ništa. Ne da ti se naučiti kuhati, ne da ti se učiti za školu, ne da ti se ići s ekipom jer idu na bezveze mjesto, ne da ti se baviti ničim i samo bi ležala u sobi i gledala serije. Apsolutno trebaš imati ponekad dane kada ćeš biti lijena i ništa ne raditi, ali to ne smije postati tvoj moto i životni stil. Natjeraj se da se pokreneš.

7.Ne baviš se nikakvom fizičkom aktivnosti
Nikad nije prekasno za krenuti se baviti fizičkom aktivnosti i vježbati, ali zašto bi čekala? Stvori ovu naviku sada dok si mlada, umjesto da sada sakupljaš kilograme kojih ćeš se kasnije teže riješiti. Stvoriti naviku bavljenja sportom je vrlo korisno – jer kada ju jednom stvoriš, teško da ćeš ju ikada do kraja zapustiti.

8.Stalno se svađaš s mamom i 90% vremena ne pričate
Nekada roditelji idu na živce i znaju biti previše brižni i gušiti te, ali njihova je uloga da brinu o tebi i većinom rade nešto zato jer ti žele dobro. Okej je nekada se posvađati s njima, to je skroz normalno. Ipak, nemoj provesti godine i godine u lošem odnosu s njima i svađama, ne pričati s njima i ne provoditi vrijeme skupa. Kasnije bi mogla žaliti. Zagrli ih nekada i reci da ih voliš.

Cura i dečko na mobitelu Stvari koje nije okej raditi na društvenim mrežama ako si u vezi – zbog ovih 10 može biti problema

9.Odustajanje od nečega zato što je teško
„Teško je“ nije razlog za odustati od nečega. Ako je teško, onda će ostvarenje toga biti još slađe. Od svih mogućih izlika, ovo nije jedna koju trebaš koristiti i zbog kojeg trebaš odustajati. Kada to ostvariš, bit će ti drago što nisi odustala.

10.Ne brineš o svojoj koži
Svakodnevno korištenje SPF krema je OBAVEZNO
. Isto tako, korištenje drugih proizvoda za svoj tip kože, hidratacija i zdrava prehrana će pomoći da ti koža bude što ljepša i kasnije kada počneš starjeti. Kreme sa zaštitnim faktorom moramo početi koristiti već kao mladi. Koža sve pamti. Već sada stvori svoju skincare naviku.

požaliti ako ne napraviš sada kada možeš u mladosti kasnije zažaliti propustiti prilike životna lekcija tinejdžeri

Još vijesti