Zagorjeli tost

„Teorija zagorjelog tosta“ može nam svima biti dobra u životu. Kada ju počneš primjenjivati, manje ćeš se stresirati i zabrinjavati oko sitnica koje su izvan tvoje kontrole. Pomoći će ti i da imaš pozitivniji pogled na stvari.

Zamisli ovo. Ujutro se spremaš za u školu/na faks/gdje god da ideš i radiš si tost za doručak. Kako se spremaš tako zaboraviš na njega i tost ti zagori. I to toliko da ga ne možeš jesti i moraš napraviti novi. Tako započinješ proces pripreme tosta za doručak ispočetka i u zaostatku si 5-10 minuta. Naravno, živčana si, ljuta, pod stresom…a zapravo ne bi trebala biti. „Teorija zagorjelog tosta“ objašnjava zašto ti takve male neprilike ne bi trebale stvarati stres, nego bi na njih trebala gledati kao nešto dobro. Nema smisla? Sada ćemo objasniti!

Po ovoj teoriji, na takve situacije bi trebala gledati kao na nešto pozitivno jer si upravo zbog nje možda izbjegla automobilsku nesreću, bus u kojem ti je bivši dečko kojeg ne želiš vidjeti ili si zbog nje taman stigla po kavu za van u trenutku kada i tvoj budući dečko kojeg još nisi upoznala!

Zaljubljeni par Što je to „pravilo 3 mjeseca" i zašto ga trebaš znati ako se krećeš viđati s nekim?

Po ovoj teoriji, zagorjeli tost te spasio od neke loše ili neugodne situacije ili ti je pomogao na način da te ubacio u neku bolju situaciju. Ima li sada malo više smisla?

 

@k3irst1n Replying to @user6359864035372 We need to rewrite the narrative that we “fail” at relationships or that they “don’t work out.” Some are just burnt toast 🍞☀️ #dating #datingtips #datingadvice #datinginyour30s #datinginyour20s #rejectionisprotection #breakuptips #breakupadvice #burnttoasttheory ♬ original sound - Keirstin

 

Nije lako, ali je itekako korisno prebaciti se na ovakav način razmišljanje jer ćeš se tako i manje stresirati i imat ćeš pozitivniji pogled na sve oko sebe pa ćeš samim time i biti sretnija. Kad ti se god dogodi neka takva situacija koja nije baš idealna, sjeti se da je to za neko tvoje veće dobro i da će ti ona zapravo nekako pomoći. Neke od takvih situacija su da ti je pobjegao bus pred nosom, da si kapnula kavu na majicu baš pred izlazak iz stana, da si zeznula maskaru i sad moraš skidati i stavljati ispočetka, da si shvatila kako si izašla iz stana bez mobitela… Sve su to neke sitne situacije koje će te baciti par koraka unatrag, ali na kraju će se zbog njih sve odigrati u tvoju korist.

Sandro Telling Stories - 12 Instagram profil koji donosi dnevnu dozu pozitive: 12 poruka od Sandra koje svi trebaju čuti

burnt toast teorija teorija zagorjelog tosta što znači što je to društvene mreže trend pozitiva gledati pozitivno biti pozitivnija

Još vijesti