Modna kombinacija

'Shein' je poznati online shop koji je postao popularan diljem svijeta! Imaju vrlo raznovrsnu i široku ponudu, a postao je popularan i kod nas, pogotovo kada su u pitanju kupaći kostimi koje cure naručuju.

Nema osobe koja već nije čula za Shein, a isto tako i nema one koja nije čula za skandal vezan uz njihove radnike. Naime, na TikToku su nedavno osvanula videa koja pokazuju da se na etiketama njihovih proizvoda nalaze pozivi u pomoć koji su vjerojatno napisani od strane zaposlenika koji tamo izrađuju odjeću. Pozadinska priča je takva da su se pokrenule glasine kako Shein zapošljava maloljetnike koji rade za mizernu plaću u proizvodnji odjeće ovog brenda. Zbog toga su kupci naišli na pozive u pomoć koji se nalaze na etiketama odjeće te su ih masovno proširili na društvenim mrežama.

 

@nohroe15 They need help. #stopfastfashion #boycott #fypシ #fyp ♬ Originalton - ᥫ᭡

 

U pitanju su poruke za pomoć u obliku: 'SOS!', 'Trebam tvoju pomoć' – kako piše na etiketama. No, Shein se ubrzo oglasio po tom pitanju te su naveli kako je došlo do pogreške u tiskanju.

 

@shein_official

Recently, there has been some confusion about one of our product labels, and here we want to provide an update.

♬ original sound - SHEIN

 

Navode da to nije poziv u pomoć od strane radnika koji su potplaćeni, već da je ta poruka dio upute za uporabu odjeće tijekom pranja. Neki im i dalje nisu u to povjerovali, bez obzira na to što ih Sheina tvrde kako maksimalno zadovoljavaju kriterije svojih zaposlenika te da ne zapošljavaju maloljetne osobe.

Ljetni poslovi Nije svaki posao za svakoga – ako želiš raditi ljeti onda moraš znati koji bi bio idealan za tebe!

Sonja Kovač Badići iz Zare koji se prodaju kao ludi: Cure ih vole jer rade iluziju da imaš veće grudi

shein Skandal izrabljivanje zaposlenika pozivi u pomoć etikete na odjeći

Još vijesti