Slika nije pronađena

Tijekom cijelog života učimo. I nekada nam se naše pogreške, koje smo počinile u prošlosti, mogu činiti nevjerojatnima.

No, sve su to samo lekcije. Ponekad one budu bolne i neugodne, no i loša iskustva jednako su dragocjena, jer nas izgrade u osobe kakve jesmo.

Iako kažu da je bolje učiti iz tuđih pogrešaka, nego iz svojih, činjenica je da najbolje pamtimo ono što smo iskusile na vlastitoj koži pa vam u nastavku donosimo par situacija u kojima mi cure najčešće učimo na teži način. To su stvari na koje nas upozoravaju, ali ih ne možemo shvatiti dok i same ne isprobamo i ne uvidimo neke nelogičnosti.

1. Pravi su prijatelji rijetkost

Puno ćete puta doživjeti razočarenje, nakon što shvatite da svi oni koje ste smatrali prijateljima – to nisu bili. Samo prava prijateljstva preživjet će test teških vremena.

2. Vaši roditelji su bili u pravu

Možda će vam se mnogo puta činiti da vaši roditelji drame bez veze, ali sa svim tim kroz što vi prolazite, oni su se jednom već susreli i naravno da vas žele upozoriti kako ne biste doživjele istu vrstu razočarenja.

3. Znakovi upozorenja vezano uz frajera koji vam se sviđa

Kome se to nije dogodilo? Zaljubile ste se u lika za kojeg su vam svi govorili da ipak nije za vas, ali od silne zaljubljenosti vama su njegove mane djelovale kao vrline. Zbog toga što niste slušale nikoga i prekinule s njim na vrijeme, sada ronite suze.

4. Dečki koji vam se ne javljaju – nisu zainteresirani

Ako vam se frajer ne javlja, nije izgubio vaš broj niti mu se dogodio neki drugi scenarij. Jednostavno je usmjerio svoju energiju i pozornost na nešto drugo i vi mu trenutačni niste prioritet. Da ga interesirate, našao bi načina kako da vam se javi i kako da vam priđe.

5. Sebe morate staviti na prvo mjesto

Lijepo je što želite podržati druge. No ne smijete žrtvovati sebe i svoju dobrobit. To nije sebičnost. Da biste mogli pomoći drugima, prvo se vi morate osjećati dobro u vlastitoj koži.

6. Morate biti ono što jeste

U želji da se nekome svidite ili da želite upasti u neko društvo, možda ćete se pretvarati da ste netko tko niste. No, to ne može funkcionirati na duge staze, a jednom kad vas otkriju – ispast ćete smiješno.

7. Budite oprezne s bivšim vezama

Ono što jednom prekinete, neka ostane u prošlosti. Da je valjalo, trajalo bi. Ljudi koji su vas jednom povrijedili, najčešće će to napraviti opet (čast izuzecima).

8. Neuspjeh ne znači da ništa ne vrijedite

Svatko tko radi, taj i griješi. Ako ste negdje grdno pogriješile i gadno zaribale, uvijek postoji šansa za popravak. Nemojte se bojati i dalje iskazivati svoje ambicije i slijediti svoje strasti.

lekcije koje svi moramo naučiti lekcije koje učimo na teži način

Još vijesti