Oil gritting

U želji za postizanjem mekše, glađe i sjajnije kože, mnoge djevojke istražuju nove metode njege. Jedna od nedavno popularnih tehnika, nazvana „oil gritting", obećava glatku kožu bez ikakvih nepravilnosti.

Problematična koža Kako tretirati osjetljivu kožu lica? Evo 11 savjeta koje trebaš primjenjivati u svakodnevnoj rutini njege

Što je oil gritting?

Oil gritting predstavlja jednostavnu metodu njege kože koja uključuje nanošenje kvalitetnog ulja na lice i nježno masiranje kako bi se postigla glatka koža. Ovaj proces traje svega oko 5 minuta, pružajući brz i učinkovit način za poboljšanje teksture kože. Kada pažljivo umasiraš ulje u kožu, nakon nekoliko minuta moći ćeš osjetiti sitne grudice pod prstima. Te sitne grudice predstavljaju masnoću koja se nakupila u porama, a ulje pomaže u njezinom izbacivanju na površinu. Ovaj postupak čisti pore, eliminira višak sebuma, prljavštine i ostale nečistoće koje mogu pridonijeti nepravilnostima na koži.

Rezultati oil grittinga često se uspoređuju s efektom Instagram filtera koji korigiraju nepravilnosti na tenu. Nakon tretmana, koža postaje mekša, glađa i sjajnija, smanjujući vidljivost pora i poboljšavajući ukupan izgled tena. Ova metoda posebno može biti korisna za osobe s masnom kožom sklonom miteserima, jer pomaže u kontroli lučenja sebuma i čišćenju pora. Važno je napomenuti da rezultati mogu varirati ovisno o tipu kože pojedinca, stoga je preporučljivo prilagoditi proizvode i metode njege kože prema vlastitim potrebama i tipu kože.

The Ordinary proizvodi Za što čišće lice: Top 5 seruma s najboljim recenzijama

Što kažu stručnjaci?

Ispada da oil gritting zapravo zvuči malo predobro da bi bilo istinito. Iako može ukloniti višak masnoće s lica, ne prodire duboko u slojeve kože. Zrnate čestice koje izgledaju kao lojni filamenti zapravo su samo mali grudasti dijelovi mrtve kože, koje bi dobila i trljajući bilo koji čistač na koži 15 minuta. Dakle, iako oil gritting može pomoći u eksfolijaciji nije nužno učinkovit i u dubinskom čišćenju. Upotreba ulja na koži može potencijalno biti učinkovita u uklanjanju ulja i masnoća, prljavštine i šminke, ali na kraju ne pomaže eliminirati lojne filamente.

 

@drjennyliu Have you heard of this? #oilgritting #skincaretrends #skincaretips #dermreacts #skincare101 #dermatologist #sebaceousfilament #skincarehacks ♬ original sound - Dr. Jenny Liu

 

Što još trebaš znati?

Ako imaš osjetljivu kožu ili kožu sklonu bolnim upalama, oil gritting možda nije prikladan za tebe. Pazi koliko dugo trljaš lice jer to može izazvati iritaciju, ali ako imaš uravnoteženu kožu koja nije sklona reakcijama na proizvode, vjerojatno nema puno opasnosti, sve dok i dalje pokušavaš biti nježna prema svojoj koži.

Iako neki TikTokovi o oil grittingu promoviraju upotrebu kuhinjskih ulja poput maslinovog ulja, to nikako ne bi trebala raditi jer ta ulja nemaju iste vrste konzervansa i namijenjena su konzumaciji u hrani. Ako želiš isprobati oil gritting, koristi ulja namijenjena upotrebi na licu. Preporučuje se korištenje nježnijih čistača na bazi ulja s hranjivim sastojcima poput suncokretovog ulja ili vitamina E. Oni su nekomedogeni i odgovaraju svim tipovima kože.

Dr. Shereene Idriss Dermatologinja je podijelila listu od 5 stvari koje NIKADA ne bi radila svojoj koži – nemoj ni ti

Konačna presuda

Oil gritting može biti zabavna metoda čišćenja koju vrijedi isprobati. Čišćenje uljem podiže višak sebuma, čisti začepljene pore i uklanja mrtve stanice kože i šminku. Svaku večer koristi dvostruku rutinu čišćenja kako bi uklonila sebum i bakterije pomoću nježnog sredstva za uklanjanje šminke i nježnog čistača na bazi ulja s mlakom vodom. Pripazi da svi tvoji proizvodi odgovaraju tvom tipu kože i da utrljavanje proizvoda ne bude preagresivno za lice.

Briga o licu Bubuljice, zbogom! Ključ za tvoj besprijekoran ten krije se u ovih 7 jednostavnih navika

Oil gritting Njega lica ulje za lice skin care rutina čišćenja

Još vijesti