Pirellijev kalendar 2023

Prvi Pirellijev kalendar objavljen je 1964. godine. Od tada se svake godine, već skoro šest desetljeća, s nestrpljenjem iščekuje prosinac i novo izdanje. Na stranicama kalendara tradicionalno se pojavljuju najveće zvijezde, a njih fotografiraju najsjajnija imena iz svijeta fotografije.

Tako je i kalendar za 2023. okupio ekipu iz snova. Australska fotografkinja Emma Summerton odabrala je 14 svjetski najistaknutijih modela. Pod nazivom „Ljubavna pisma muzi“, Summerton je surađivala sa svakom od njih kako bi stvorila arhetipske likove koji su je inspirirali tijekom cijelog života. 

Na popisu imena koje će se naći u kalendaru za 2023. nalaze se: Cara Delevingne, Bella Hadid, Karlie Kloss, Guinevere Van Seenus, Ashley Graham, Kaya Wilkins, Sasha Pivovarova, Precius Lee, Adut Akech, He Cong, Emily Ratajkowski, Lauren Wasser, Lila Moss i Adwoa Aboah.

 

 

Summerton je cure predstavila na osebujan, gotovo mističan način.

„Volim fotografirati žene i pokazati kako su one snažne, seksi, moćne, a ponekad i malo čudne“, stoji u objavi na Pirellijevim stranicama. 

Bella Hadid je u ulozi duha koji dolazi iz začarane zemlje, njezina kolegica Ashley Graham utjelovljuje aktivisticu, jer je Graham i u stvarnome životu posvećena promicanjima pozitivnog stava prema svome tijelu. Lauren Wasser je „djevojka sa zlatnim nogama“. Riječ je o manekenki koja je preživjela amputacije obje noge. Sada modne piste osvaja na protezama, a Summerton ju je za potrebe ovog snimanja nazvala atletičarkom i sportašicom.

„Ideja je bila predstaviti ono što one stvarno jesu i stvoriti neke nove svjetove koji bi mogli odražavati i ispričati njihove priče na drugačiji način“, objasnila je Summerton.

bella hadid Cara Delevingne pirellijev kalendar Emily Ratajkowski Ashley Graham kalendar 2023 Emma Summerton

Još vijesti