Druženje

Srednja škola nekima predstavlja ogromnu prekretnicu u životu. Baš zato je to period gdje ćeš vjerojatno naučiti najviše stvari. Od tebi možda dosadnog školskog gradiva do nekih životnih lekcija!

Neke životne lekcije će te pratiti tijekom cijelog tvojeg života. Većinu njih ćeš naučiti tijekom odrastanja, pogotovo u periodu kada iz puberteta prelaziš u zreliju i odraslu osobu. Taj period se događa upravo u srednjoj školi! Neke životne lekcije koje ćeš tada naučiti jednostavno ne možeš izbjeći, a sigurno će ti pomoći i dalje u životu. Isto tako ćeš ih se i dobro sjećati te ćeš znati da su one nastale baš tijekom srednje škole!

1.Nisu svi pravi prijatelji iako sada misliš da jesu
Iako svi mislimo da će nam ti prijatelji s kojima smo si sada dobri biti najbolji prijatelji do kraja života – to nažalost nije istina. Rijetki su oni koji ostanu prijatelji nakon srednje škole jer svi većinom odu svojim putem. Jedni na faks, a drugi u potragu za poslom i samim time se druženja smanje, a životi razdvoje.

via GIPHY

 

2.Kada redovito učiš uvijek imaš pozitivne rezultate
Vrijeme i uloženi trud se mora isplatiti. Kada uložiš dovoljno vremena u redovito učenje, a ne da uvijek sve radiš u zadnji tren, većinom dobiješ pozitivne rezultate. Možda nisu oni odlični, ali su puno bolji nego kada sve učiš u zadnji tren što znači da za dobre stvari treba vremena.

3.Neka gradiva za koja mislimo da su nebitna nam na kraju posluže
Tijekom osnovne i srednje škole se često pitamo ima li smisla učiti to gradivo jer nam ionako nikada u životu neće trebati. No, najgore je suočiti se s tom činjenicom nekoliko godina kasnije kada u nekoj random situaciji shvatiš da ti ta informacija ili formula baš sada treba, a ne možeš je se sjetiti.

via GIPHY

 

4.Snalažljivost i dobrota će ti otvoriti mnoga vrata
Kada si dobra prema svima, dobrota će se vratiti i tebi. Možda ti se ne čini tako, ali uvijek će se vratiti, na neki način kojeg možda ni ne primjećuješ. Osim dobrote, bitna je i snalažljivost jer je često bitno da se znaš snaći sama i izvući sama iz neke situacije koja ti se čini nemoguća.

Elite Glavna faca u srednjoj: Znakovi da si popularna u školi, ali toga niti nisi svjesna

5.Nemoguće je da budeš dobra u apsolutno svim stvarima
Srednja škola je pravi primjer koji dokazuje da ne možeš biti dobra u svim stvarima. Možda imaš sve 5, ali za neke predmete se sigurno trebaš puno više potruditi i puno više učiti da dođeš do te petice. Upravo to dokazuje da ti neke stvari idu bolje, a neke i ne, što je normalno, a tako će se događati i u budućnosti.

via GIPHY

 

6.Organizacija je tajna svakog uspjeha
Ako želiš pravilno balansirati sa svim obavezama i zadacima koje imaš, onda ćeš sigurno shvatiti da ti je dobra organizacija već pola uspjeha na tom putu. Shvatit ćeš da stigneš sve što zamisliš, samo ako si dobro rasporediš vrijeme i obaveze – kako u srednjoj tako i u svakodnevnom životu!

7.Škola te neće u potpunosti spremiti za stvaran život
Iako nam škola donosi zaista puno, ona te neće u potpunosti spremiti za stvaran život. Srednja škola u tom slučaju ostavlja dovoljno prostora da se u tim drugim aspektima izgradimo sami, bez njihove pomoći.

via GIPHY

 

8.Nemoguće je da će sve uvijek biti perfektno i savršeno
Nemoguće je briljirati u apsolutno svemu, isto kao što je i nemoguće da uvijek dobivaš sve dobre ocjene. Teško je podnijeti neuspjeh nakon što zaredaš nekoliko uspjeha, ali i taj neuspjeh trebaš dobro podnijeti jer je nemoguće da sve bude idilično i savršeno – takvo ne postoji.

Maturantica Došla je na maturalnu večer s najslađom pratnjom ikada – maturantica postala viralna

9.Nepromišljene odluke većinom ne završe dobro
Ako ćeš u nekom periodu najbolje shvatiti da nepromišljene odluke većinom završe loše, onda je to definitivno srednja škola. Ne trebaš overthinkati oko svega, ali uvijek razmisli dva put, pogotovo kada su u pitanju ozbiljnije stvari oko kojih se ne bi trebala zezati.

via GIPHY

 

10.Zdravlje ti uvijek treba biti na prvom mjestu
Naposljetku, bez obzira na sve, zdravlje uvijek treba biti na prvom mjestu. Nekada nema tih novaca, uspjeha niti organizacija koje bi mogle zamijeniti zdravlje, zato uvijek razmišljaj o svojem zdravlju kao i o zdravlju svoje obitelji.

Pisanje testa Škola postala beskorisna? Evo koliko maturanata u Hrvatskoj mora na pripreme prije mature

srednja škola obrazovanje lekcije životne lekcije učenje