Šišanje

Ništa ti ne vrijedi imati super dugačku kosu ako ona izgleda suho i ispucala je već do polovice dužine. Izgledat će neuredno i neće biti toliko lijepa. Treba redovito ići kod frizera, a evo koliko često je to redovito.

Redoviti posjeti frizeri nisu tako nebitni koliko to možda misliš. Ako ćeš ići redovito skratiti vrhove, kosa će ti biti zdravija i frizura će ti izgledati bolje. Koliko je često potrebno ići ovisi o nekoliko faktora, a dva glavna su dužina tvoje kose i tip kose koji imaš. Šišanje kose nije drago onima koji kosu puštaju i žele da što prije bude što duža, ali ako ćeš zbog toga izbjegavati frizera, radiš i sebi i svojoj kosi loše. Frizeri su za Pure Wow otkrili koliko često trebaš ići s obzirom na dužinu i tip kose. Pronađi svoju kosu u nastavku i saznaj ideš li redovito ili trebaš krenuti češće!

Kratka kosa
Kada imaš kratku kosu, moraš redovito održavati frizuru šišanjem. Čim ona malo poraste, frizura ti više neće izgledati toliko dobro. Bilo bi idealno da otiđeš do frizera jednom mjesečno ili jednom u mjesec i pol, ovisno o tome kakvu frizuru imaš i koliko dobro izgleda kada krene rasti.

 

 

Kosa srednje dužine
Ovo je idealna dužina za cure kojima se ne da ili koje ne vole ići kod frizera. Srednju je dužinu najjednostavnije održavati. Nema potrebe da ideš često kod frizera, već je dosta tu i tamo da samo malo skratiš vrhove da bi kosa ostala zdrava. Dovoljno je da odeš kod frizera svakih par mjeseci, ali ako ti je kosa u dobrom stanju, možeš čak i rjeđe.

Dugačka kosa
Jednako kao i s kosom srednje dužine, ni s dugom kosom nema potrebe da često ideš kod frizera. Bitno je ipak da nekada odeš kako bi skratila uništene i ispucale vrhove. Dovoljno je da odeš svakih 3 mjeseca – a možeš i rjeđe ako vidiš da ti vrhovi izgledaju zdravo i nisu ispucali.

 

 

Kovrčava kosa
Kada ti kovrče postanu zapetljane više nego inače i ne izgledaju više tako lijepo, vrijeme je za šišanje. Ovo je tip kose koja je više suha pa je bitno održavati ju zdravom i šišati vrhove. Frizeri preporučuju da dođeš svakih cca 3 mjeseca na malo skraćivanje vrhova.

Tanka kosa
Kosa koja je tanka je sklonija pucanju i ako se ne brineš dobro o njoj, brzo će početi izgledati loše. Nije loša ideja da kreneš kod frizera češće nego što to sigurno ideš do sada. Jednom u mjesec i pol do dva nije loše otići osvježiti frizuru i maknuti ispucale vrhove koji ti kosu samo otežaju.

Gusta kosa
Kada ti je kosa super gusta, onda se preporučuje da ju malo ošišaš svakih dva mjeseca da bi maknula dio težine.

 

 

Šiške
One cure koje imaju ravno rezane guste šiške trebale bi svakih dva do četiri tjedna do frizera da im mrvicu skrati šiške kako ne bi išle u oči i smetale za vid. Ako pak imaš duže šiške ili popularne "curtain bangs" onda će biti dovoljno da ideš kada skraćuješ i ostatak vrhova.

Kosa koja je bojana
Kosa koja je bojana je i više oštećena. Sigurno znaš da bojanje nije zapravo dobro za kosu i da ju ono isušuje i uništava. Da bi kosa bez obzira na to izgledala najbolje moguće, trebaš ići redovito odrezati onaj suhi i beživotni dio. Idealno je da odeš kod frizera svaki 6-8 tjedana.

Frizerski salon Frizerka je otkrila koji to komad odjeće mrzi kada ljudi nose kada joj dolaze u salon – otežava joj posao

Šišanje Frizure uz koje duga kosa neće biti dosadna i obična: 7 ideja koje možeš odnijeti frizerki

šišanje kose šišanje vrhova koliko često kod frizera dužina kose tip kose zdrava kosa frizeri

Još vijesti