Severina i Oliver Dragojević

Uvijek je zanimljivo vidjeti kako Hrvatsku i Hrvate percipiraju ljudi iz svijeta. Sada je netko složio kartu Europe i po državama izdvojio najpoznatije glazbenike u svakoj od država. Italija ima Maneskin, Španjolska Enrique Iglesiasa, Velika Britanija Ed Sheerana, a mi?

Tko god da je slagao ovu kartu, nije se previše potrudio. Ideja je bila dobra, izvedba baš i ne, rekli bismo. Netko se potrudio da složi kartu Europe i da na njoj po državama prikaže tko su najpoznatiji pjevači iz svake od država. Na njoj se mogu pročitati neka itekako popularna imena poput Ed Sheerana, Maneskina, Rosalie, Rammsteina, Daft Punka, ABBE, Adele… vidi se da je karta slagana nedavno jer su mnoga imena danas popularni izvođači.

Dečki Najviši 18-godišnjaci na svijetu: U jednoj balkanskoj državi rađaju se najviši dečki

Ono što nas je naravno zanimalo je tko je najpoznatiji pjevač iz Hrvatske. Pomislili bismo, vjerojatno Severina, Oliver Dragojević ili neko slično veliko hrvatsko glazbeno ime, ali karta je imala drugačije planove. Najpoznatiji pjevač iz Hrvatske je po ovome Vatroslav Lisinski.

 

 

Skladatelj iz 19. stoljeća. Po tome, od 19. stoljeća do danas nismo imali pjevača koji je uspio preteći Vatroslava? Malo nam je to teško povjerovati. Nisu ni naše susjedne države prošle bolje. Crna Gora po tome nema niti jednog glazbenika koji je svjetski poznat.

 

 

Karta je bila fora ideja, šteta što njen vlasnik nije istražio malo bolje i manje države, a ne samo veće. U svakom slučaju, malo nas je nasmijala.

Učenica i mačka Iz priče o učenici iz Australije koja se identificirala kao mačka ipak nije sve kako se činilo na prvu

karta Europa najpoznatiji pjevači Hrvatska zabava

Još vijesti