sheet maska

Vrlo vjerojatno ste se već negdje susrele s tzv. „sheet maskama“ ili ste ih već i uvele u svoju skincare rutinu.

Sheet maske pojavile su se na našem tržištu pred par godina, mada su te maske za lice već dugo ukorijenjene u dalekoistočnoj azijskoj kulturi. Iako su relativno nove, brzo su nas osvojile i zgodne su nam te jednokratne maske za lice, koje se nalaze u maramicama od pamuka, papira ili želatinoznog materijala.

Evo kako pojačati učinak sheet maske i iz nje izvući ono najbolje.

1. Dulje nije bolje

Ako proizvođač napiše da se maska treba držati 20 minuta, onda poštujte to vrijeme. U suprotnom, ako se maska ostavi predugo, ona može početi ponovno upijati dio vlage s vaše kože, a to definitivno ne želite. Nikad nemojte držati masku dulje nego je potrebno ili otići spavati s njom na licu.

2. Što napraviti prije stavljanja maske?

Želite li da se svi sastojci s maske upiju u vašu kožu? Onda je najprije pravilno i dobro očistite, skinite ostatke kreme, šminke i sve nečistoće. Nakon čišćenja, možete napraviti i nježan piling, kako biste s lica uklonili sve naslage mrtvih stanica koje bi mogle smetati da koža upije sve ono dobro što maska nudi. Također, stavite masku na kožu dok je ona još vlažna, bilo od vode ili umivanja, bilo od vašeg tonika (ako imate i tonik u svojoj skincare rutini).

3. Možete je staviti u hladnjak

Ako imate problema s natečenošću lica, masku možete ostaviti malo i u hladnjaku. Tako će se ona pretvoriti u idealnu masku za opuštanje i osjećaj hlađenja.

4. Koristite masažer za lice

Sjajan način da pomognete svim proizvodima za njegu kože da se bolje upiju je da ih umasirate. Zato bi bilo najbolje da koristite masažer za lice, valjak od žada ili gua sha kamen. Masiranje lica je odličan način za oslobađanje od stresa i poticanje cirkulacije za dodatan sjaj kože.

gua sha masaža Kamen za masažu lica: Zašto je gua sha dobro uvrstiti u svoju skincare rutinu?

5. Zatvorite vlagu

Nakon što ste završili s tretmanom, masku nemojte ispirati, već obvezno nanesite svoju kremu za lice, kako biste „zatvorili“ sve one sastojke koje je vaša koža upravo upila iz maske.

6. Što s viškom tekućine?

Sheet maske su potopljene u tekućini. Kad je izvadite, primijetit ćete kako je ostalo još tekućine u pakiranju. Taj serum možete iskoristiti za lice, vrat ili prsa. Jednostavno je šteta da se baci.

sheet maska kako koristiti sheet masku

Još vijesti