gua sha masaža

Ako ste ljubiteljica kozmetike i redovito pratite novitete u svijetu skincarea, vrlo vjerojatno ste čuli za „gua sha“, mali plosnati kamenčić namijenjen masaži lica.

Gua sha kamen je ukorijenjen u tradicionalnoj kineskoj medicini i stoljećima je sasvim normalni skincare alat koji se koristi na Dalekom istoku, a kojeg smo mi nedavno otkrili.

Ovaj „kameni alat“ uvijek koristite nakon što ste oprali lice, a kako bi lakše klizio po obrazu – nanesite svoj skincare proizvod poput ulja, seruma, tonika ili kreme koje i inače koristite. Bitno da je lice vlažno i hidratizirano nečime.

Uvijek izvodite poteze u samo jednom smjeru, a ne samo „naprijed – natrag“.

 

@allyoucanface Here is how to use a #guasha correctly ✨ #guashatutorial #guashafacial #guashamassage #allyoucanface ♬ La Vie En Rose - Emily Watts

 

Gua sha se ne preporuča onim ljudima koji imaju osjetljivu kožu lica, bolne akne ili neke ekceme, ali za sve druge je i više nego dobrodošlo uvesti ga u svoju skincare rutinu. Zašto je sve gua sha dobar – donosimo vam u nastavku.

1. Pospješuje cirkulaciju krvi

S gua sha masažom ostrugat ćete mrtve stanice kože, a uz to ćete potaknuti cirkulaciju u tkivu i poboljšati protok krvi. Nakon toga, vaše će lice imati svježi i mladenački sjaj ili prirodni „glazed donut skin“, odnosno sjajni ten kakav ima Hailey Bieber i na kojem joj svi pomalo zavidimo.

2. Smanjuje natečenost

Ponekad budemo podbuhle u licu, što od nespavanja, što od hormonalnih promjena uslijed menstrualnog ciklusa ili kakvih drugih poremećaja. Gua sha kamen je savršena mala pomoć s kojom možete napraviti limfnu drenažu i smanjiti natečenost kože.

3. Radi prirodni facelifting

Osim što smanjuju napetost i opuštaju, glatki i čvrsti kameni rubovi pomažu u oblikovanju crta lica. Primjenom na dnevnoj bazi možete zategnuti kožu i dobiti još ljepše konture lica.

gua sha kamen gua sha masaža zašto izvoditi masažu lica dobrobiti masaže lice kako koristiti gua sha kamen

Još vijesti