Monopoly

Monopoly je tu već stvarno godinama, a ispada da i nakon toliko dugo vremena, i dalje hrpa nas igra pogrešno. Nećemo se čuditi jer budimo realni – kada je netko uopće čitao pravila? Svi igramo po nekim pravilima koja su nam rekli drugi i koja nam imaju smisla.

Puno puta kada igramo Monopoly niti ne dođemo do službenog kraja. Jednostavno s vremenom odustanemo ili jedna osoba odustane jer vidi da gubi i tu se igra prekida. Ako se to događa i vama kada igrate, onda vjerojatno i vi igrate pogrešno. Kada bi Monopoly igrali po pravilima, igra bi trajala dosta kraće nego što je to inače slučaj, piše Mirror. Zato što ne igramo po pravilima, odugovlači se u nedogled. Ima onih ljudi koji su stvarno veliki fanovi Monopolyja, koji igraju stvarno po svim pravilima, pa zato nekada prozivaju „amatere“ jer ne slijede pravila. Većina nas ima neka svoja pravila za koja nismo sigurni jesu li prava ili ne. Oni koji su očito dobro proučili pravila kažu da većina dodaje svoja pravila zbog kojih onda igra traje dulje.

Prvo pravilo koje većina ne slijedi: Kada igrač dođe na posjed koji nije nitko kupio, naravno, taj ga igrač može kupiti. NO, ako ga odluči ne kupiti, onda taj posjed treba ići na aukciju među svim igračima, uključujući i onog igrača koji je stao na to polje. Onaj tko ponudi najviše, posjed je njegov.

Slika nije pronađena Kako pobijediti u Monopolyju i to baš svaki put? Profesionalni igrači otkrivaju svoje strategije

Drugo pravilo: Različiti porezi koje igrači trebaju platiti MORAJU ići banki. Ne na sredinu pa ih dobije onaj tko stane na „Free Parking“. Ne ne, ono što igrač plati, direktno uvijek u banku. Kada netko stane na „Free Parkin“ ne dobiva NIŠTA. To je samo polje za odmor.

To su dva pravila kojih se najčešće ne držimo, a zbog kojih onda igra traje puno dulje nego što bi trebala. Neki su si odlučili prilagoditi pravila baš zato da im igra traje dulje, a nekima su obična pravila bila dosadna i odlučili su igru malo zahuktati i zato su dodali svoja pravila. U svakom slučaju, rijetko tko se drži pravila u Monopolyju, a pogotovo ovog prvog s kupovanjem posjeda. Ne zato što se ne želi držati pravila, već jednostavno niti ne zna da je ovo službeno pravilo.

monopoly pravila svi igramo krivo pravilo kojeg se nitko ne drži Društvena Igra kako igrati monopoly da igra traje kraće

Još vijesti