Parfemi i paleta sjenila

Znamo, želiš kupiti maskaru o kojoj svi pričaju, ali čemu ako već imaš doma minimalno tri maskare? TikTokom vlada trend „deinfluencinga“, gdje ljudi daju anti recenzije – što ne kupiti i što ti ne treba.

Uskačemo na ovaj trend! Svi tako lako padamo pod utjecaj influencera i drugih ljudi, koji nam serviraju najnoviju šminku koja nam treba ili najnoviju torbicu bez koje ne možemo ove godine. I tako malo po malo, gomilamo proizvode, a zapravo nam ih uopće ne treba toliko. Imati 20 parfema nema smisla, osim ako ti nije posao baviti se parfemima. I to je samo jedan od primjera kako lako padamo pod influencanje poznatih osoba i društvenih mreža. Moramo se naučiti razmišljati kada kupujemo i pitati se treba li nam to stvarno. Ne trebaš kupiti svaku novu stvar koju vidiš na društvenim mrežama da je odlična. Pogotovo ako tu istu stvar već imaš. Usput ćeš i uštedjeti koji euro. Zato ti donosimo popis stvari koje trebaš prestati kupovati u ovoj godini, jer za većinu njih, razlog zašto ih kupujemo je – jer smo vidjeli na društvenim mrežama.

1.Novi mobitel ako ti ovaj koji imaš još uvijek radi
Čemu? Imaš funkcionalan mobitel, ne treba ti novo. Pogotovo danas kada su mobiteli prilično skupi.

2.Još jedna svijeća
Imati kolekciju svijeća može izgledati lijepo na polici, ali u realnosti, ne treba ti ih toliko.

 

 

3.Bočice za vodu
Dosta ti je jedna. Jedna!

4.Dizajnerska šminka
Dior ulje za usne ili Chanel bronzer – ne treba ti. Nije TOLIKO dobro da se isplati ta cijena.

5.Još jedan parfem
Nećeš ih stići potrošiti sve i pokvarit će se. Garantiramo ti da imaš dosta parfema i kupi novi tek kada ti se neki od ovih koje imaš potroši.

 

 

6.Milijun seruma za lice
Super izgledaju police na fotkama pune skincare proizvoda, ali influenceri to dobivaju besplatno. Pola toga podijele dalje. Ti kada kupuješ, gledaj samo one za TVOJ tip kože, i ne treba ti ih 20.

7.Ruž u boji koju već imaš
Ne treba ti 10 nijansi nude ruževa. Stani malo i koristi one koje imaš, sigurno ih pola već tjednima stoji bez da si ih nosila.

8.Odjeća koju kupuješ samo zato jer je na akciji
Samo zato što je najavljena akcija, ne znači da trebaš brzo pojuriti na aplikaciju i napuniti košaricu. Ako ti ne treba, ne kupuj. Opet će doći akcija, bez brige, nećeš ništa propustiti.

 

 

9.Knjiga o kojoj svi pričaju
Osim ako nisi strastveni kolekcionar knjiga, ne treba ti svaka knjiga koja postane popularna. Ako želiš čitati, učlani se u knjižnicu. Jeftinije je i imat ćeš više opcija. Druga je opcija elektronički čitač poput Kindla i skidanje knjiga online.

10.Još jedna paleta sjenila
1.pitanje: Koliko ih imaš?
2.pitanje: Koliko ih stvarno redovito i koristiš?
Nitko neće koristiti više od dvije-tri palete. Većina će samo stajati i skupljati prašinu.

 

 

11.Male torbice za izlaske
One u koje ti stane samo mobitel, novčanik i ništa više. Takve ne možeš nositi skoro pa nigdje, a baš nam takve najčešće svima zapnu za oko.

deinfluencanje ne kupovati 2023. gluposti koje kupujemo cure trebaju prestati kupovati imamo previše

Još vijesti