M&M's

Sigurno si ih pojela već toliko da možda bolje niti ne znaš koliko! M&M's bomboni su posebno fini jer su drugačiji od ostalih bombona po tome što su punjeni čokoladom.

Definitivno su jedni od najpopularnijih bombona svijetu, s tim se moraš složiti voljela ih ili ne. Nema tko nije čuo za njih i tko ih ne bi prepoznao kada ih vidi. Drugi su ih proizvođači počeli kopirati i raditi svoje verzije šarenih bombona punjenih čokoladom, ali ovi su broj 1 i oni od kojih je sve krenulo. Postoje još od 1940-ih godina! Ono što ipak ne znamo je zašto se zovu M&M's i što zapravo znače ta slova u njihovom nazivu? Ona nisu bezveze! Vlasnik tih bombona je Mars Inc, koji proizvodi i hrpu drugih slatkiša, uključujući i poznate Mars čokoladice. Ali to objašnjava jedno M, piše The Sun. A drugo?

 

 

Drugo M je posvećeno čovjeku koji je pomogao napraviti ove bombone. On se zvao Bruce Murrie. Ideju za ove bombone su im dali vojnici koji su se borili u Građanskom ratu u Španjolskoj, gdje su na bojište nosili čokoladice na ovaj način, da im se ne otope. Vlasnik Mars kompanije je bio zainteresiran za takvu ideju da naprave čokoladnu slasticu koja se neće topiti na visokim temperaturama. I tako su u suradnji s Bruceom napravili bombone danas poznate kao M&M's.

Karantena Po čemu ti pamtiš prvu karantenu? Nama najviše nedostaje upravo ovih 17 stvari i situacija

Toblerone Cijelo vrijeme živimo u zabludi – do sada smo pogrešno jeli ovu omiljenu i poznatu čokoladu

MMS bomboni ime naziv razlog otkriveno zanimljivost

Još vijesti