2


Za usporedbu, generacija tzv. baby boomersa, odnosno, onih rođenih nakon Drugog svjetskog rata, nevinost je gubila sa 17.6 godina. Njihova su djeca pak, pripadnici generacije X, nevinost gubila s prosječnih 18.1 godinom, piše 100posto.hr.

Osim gubitka nevinosti, znanstvenici su ispitivali i trenutak u kojem su ispitanici osjetili seksualno 'buđenje', ali i što ga je potaknulo. U prosjeku se radi o dobi od 15 i dva mjeseca, no zanimljivo je da se kod osoba istospolne seksualne orijentacije seksualno 'buđenje' dogodilo ranije, s manje od 14 godina. Istovremeno, njihova prosječna dob gubitka nevinosti nešto je viša, odnosno, gube nevinost s prosječnih 17.9 godina.

Dečki se ranije krenu zanimati, ali cure ranije gube nevinost
Istraživanje je pokazalo i da, iako muški spol ranije prolazi kroz seksualno 'buđenje', ženski spol u prosjeku ranije gubi nevinost. Možda najzanimljivija stavka istraživanja bila je pokazati što je zapravo potaknulo seksualno 'buđenje'. Tako je više od 60 posto ispitanika navelo neku glumicu ili glumca, a tridesetak posto njih navelo je prijatelja ili prijateljicu svog starijeg brata ili svoje starije sestre. Šest posto njih navelo je i rođakinju ili rođaka. Osim tih odgovora, najzanimljiviji su bili Rachel iz serije Prijatelji, Sean Connery u ulozi Jamesa Bonda, ali i lutke Barbie.


Provjeri još...

Kako kupiti kondome, a da ne propadneš u zemlju od neugode?

Lekcije o seksu o kojima te ne uče u srednjoj školi

ŠOKANTNI PODACI ISTRAŽIVANJA Znaš li s koliko godina ekipa ima svoj prvi seks?

seksprvi putnevinost

36.185
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!