Slika nije pronađena

Šiške mogu izgledati predobro pa čak i ako nemaš nikakvu spešl frizuru. No, najveći njihov problem je održavanje, pogotovo po ljeti na ovim nesnosnim vrućinama. Najgore od svega je kada se zalijepe za znojno čelo, a ti tu ne možeš ništa da ih dovedeš u red, ali postoje načini kako to spriječiti! Jedan od njih šest će definitivno završiti vaše muke sa šiškama tijekom ljeta.

Mnoge djevojke se kod šišanja predomisle i ne žele ošišati šiške zbog njihovog teškom i zamornog održavanja. To je istina jer šiškama zaista treba posvetiti vremena i pažnje kako bi dobro izgledale, a pogotovo ljeti kada nam se kosa masti češće nego inače zbog visokih temperatura i povećanog znojenja. Osim toga, šiške nam padaju u prvi plan kada nekoga pogledamo, a ne izgledaju najljepše kada su mokre i zalijepljene za čelo zbog znoja. Međutim, postoje načini kako pobijediti visoke temperature i nesmetano uživati u šiškama!

1.Sprej za zaštitu od vlage

Vlaga je definitivno najgori neprijatelj kosi, ali postoji sprej koji štiti kosu od vlage! Ljeti nema toliko vlage kao u drugim godišnjim dobima, ali je znoj na čelu taj koji predstavlja problem i čini naše šiške vlažnima. Sprej će u ovom slučaju puno pomoći jer štiti šiške, ali i ostatak kose.

2.Maramice

Maramice su must have kojeg uvijek moramo imati u torbici, pogotovo za vrijeme vrućih ljetnih dana. Nekada nemamo drugog izbora nego stalno brisati čelo papirnatim maramicama kako bismo uklonili znoj. Ova opcija može biti naporna, ali je svakako djelotvorna.

3.Često održavanje i šišanje

Održavanje, tj. često pranje šiški i njihovo šišanje mogu uvelike utjecati na njihov izgled ljeti. Nekada je dovoljno oprati samo šiške kako bi one poprimile bolji oblik jer su čiste, ali ih treba i često šišati. Preporuča se da se šiške skraćuju svakih 6 tjedana kako bi uvijek imale čvrst i lijep oblik.

4.Napravite im volumen

Volumen je nešto najbolje što možete napraviti ljeti da vaše šiške izgledaju top! On se može napraviti vrlo jednostavno, a to je da se šiške isfeniraju na neku deblju četku – one na taj način neće biti ravne i zalijepljene za čelo pa ni neće biti u doticaju s znojem koji se skuplja na čelu!

5.Suhi šampon

Suhi šampon nam je definitivno najbolji prijatelj tijekom cijele godine jer nas spašava u situacijama kada ne stignemo oprati kosu. Dovoljno ga je malo nanijeti na šiške, istrljati ručnikom i one će izgledati kao tek oprane, a dobit ćete i volumen bez feniranja.

6.Hidratantni proizvodi i šamponi

Hidratantni šamponi i regeneratori mogu također utjecati na izgled vaših šiški – postoje takvi proizvodi koji su namijenjeni i pomažu u zatvaranju vlage. To će vam zasigurno pomoći tijekom ljetnih vrućina kako bi vam šiške izgledale bolje, a ne kao da su zalijepljene na vaše čelo.

Pogledajte još:

Kakve šiške odgovaraju obliku i crtama tvojeg lica? Za svaki oblik lica najbolji je jedan model šiški

Uvijek se čine kao dobra ideja – ali onda požalimo! 6 stvari koje trebaš uzeti u obzir prije nego odrežeš šiške

Izbjegni groznu fazu kada su ti šiške ni kratke ni dugačke uz ove jednostavne, a efikasne frizure

Kosa šiške ljeti održavanje frizure ljeti

Još vijesti