17

Neidentificirani leteći objekti ili NLO ili vanzemaljci. Nazovimo ih kako želimo, ali jedno je sigurno – uvijek izazivaju veliko zanimanje, kako kod običnog puka, tako kod stručnjaka koji ih desetljećima istražuju.

Cijela ta priča o NLO-ima zapravo se zahuktala za vrijeme Drugog svjetskog rata. Zaraćene strane su jedna drugu optuživale da šalju neke neidentificirane objekte i tako provociraju, a u konačnici je ispalo kako nije kriv ni istočni ni zapadni blok već – mali zeleni, ili, bolje rečeno, mali svjetleći iz svemira. No, krenimo ispočetka.

1942. jedan je američki marinac bio na Salamunskim otocima i posvjedočio kako je vidio 150 teturavih objekata koji su letjeli u ravnim formacijama od 10 do 12 letjelica. Iste godine je jedan fotograf želio snimiti jednu ulicu u Kini, a tada mu je pozornost privukao objekt u obliku diska koji je lebdio na nebu. Fotograf ga je snimio i prodao jednom Japancu te je fotografija dugo čuvana u obiteljskom albumu.Masovna izvješća američkih pilota

Već 1943. godine američki su piloti počeli masovno izvješćivati  o svjetlećim loptama koje su letjele usporedo s njihovim zrakoplovima. Lopte su svjetlucale zelenom i crvenom svjetlošću, u promjeru su imale nekoliko desetaka centimetara. Neki objekti koji su letjeli uz zrakoplove imali su oblik diska. Zapisano je kako su jurili velikim brzinama i pokazivali znakove inteligentnog ponašanja, a tadašnji ih radari nisu mogli ni detektirati. Neki od pilota su rekli kako dodiruju zrakoplov, ali ne izazivaju štetu na njima što je potaknulo vjerovanje da nisu materijalne prirode.

Prvo su ih nazvali kraut – balls ili kraut – fighters jer se smatralo da se radi o nekim njemačkim spravama za praćenje. Kasnije su nazvani foo – fighter te je o njima bilo sve više izvješća, najviše 1944. godine. Fenomen se počeo istraživati, a obje zaraćene strane smatrale se da se radi o ratnim spravama one druge strane. U konačnici je Američko ratno zrakoplovstvo odbacilo sve priče kao rezultat masovne ratne psihoze i halucinacije.

Bitka iznad Los Angelesa
25. veljače 1942. godine zbila se poznata Bitka iznad Los Angelesa. Niste čuli za nju? Trebali ste jer to je jedna od do sada najpoznatijih bitaka čovjeka i vanzemaljaca (naravno, ako ne računamo sve one silne bitke na filmskom platnu). Tada se, naime, iznad dvije četvrti u Los Angelesu  vidio golemi predmet na nebu. Napadnut je s čak 1,500 protuzračnih projektila, ali iako je bilo puno pogodaka, sve nije imalo nikakvog učinka. Napad je trajao više od pola sata, ali na letjelici nije bilo nekih oštećenja. Nakon toga je jednostavno – nestala.

Zanimljivo je i da je fragmentima granata ozlijeđeno tek dvoje ljudi, što je nevjerojatno s obzirom na količinu granata kojima je letjelica bila zasuta.

Žena iznad čije je kuće leteći objekt stajao kasnije je za novine izjavila: 'Bio je predivne blijedonarančaste boje, bio je najljepša stvar koju sam ikad vidjela. Bio je golem.'

Što vi mislite o NLO-ima? Jesu li oni samo rezultat masovne histerije ili masovne želje za njihovim postojanjima ili doista postoje? I jeste li možda ikada primijetili kakav NLO?

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com


Provjeri još...

Lude zabave koje ne smijete propustiti u životu

Najbizarniji izumi 20. stoljeća

nlovanzemaljcineobičnofora

Komentari

02.08.2013.

Ajme kako volim citat ovakve price :)

02.08.2013.

Pa naravno da izvanzemaljci postoje,glupo je mišljenje da smo sami u svemiru kad se svemir uvijek širi.Ali nas posjećuje samo ta jedna vrsta živog bića,ne znam zašto nas obilaze,ali moguće je da misle kako imamo potencijala i čekaju neki određeni trenutak da nam se pokažu.A možda su već među nama,nitko ne zna.

02.08.2013.

jesam. vidjela sam. frizbi XD

02.08.2013.

obožavam nlo-e i sve stvari sa njima. i naravno da postoje!! zemlja je s nama obična prašina sa ostatkom svemira.

02.08.2013.

Dajte molim vas ovo su gluposti,amerikanci pretjeruju kao samo oni mogu vidjeti ta leteća sranja duhove i ostale gluposti,ja vjerujem samo u ono što vidim svojim očima !!!

02.08.2013.

Članak je pogrešno prepisan s interneta. Takozvana bitka nad Los Angelesom nema veze s izvanzemaljcima već histerijom Amerikanaca koji su netom prije ušli u rat s Japanom i svakodnevno očekivali vojnu invaziju s te strane oceana. Dan prije japanska podmornica je doista izvela manju diverziju uz kalifornijsku obalu, što je dovelo do zabune u kojoj su nešto kasnije nejasni signali na radaru (najvjerojatnije meteorološkog balona), pretjerani osjećaj panike i iščekivanje japanskog nasrtaja pokrenuli protuzračnu obranu. Leteći tanjuri nisu ono što se ljudima tada činilo da vide, činilo im se da vide japanske avione.

02.08.2013.

ne vjerujem u tooo

02.08.2013.

katarinazigic-baš me zanima da li vjeruješ u Boga.

02.08.2013.

Primitivno je i glupo misliti i tvrditi da smo sami u svemiru. Uostalom, vec je dokazano da postoji nekoliko planeta koji su slicni Zemlji te cak i pogodniji za zivot od naseg planeta. Postoji bilijun galaksija i jos puta toliko planeta, stvarno je malo vjerojatno da smo sami u svemiru. I da, katarinazigic, nisu samo amerikanci svjedoci susreta s NLO-ima. Prosle ili pretprosle godine se slicna stvar dogodila i u Zagrebu, bilo je na internetu. Ako ne vjerujes, potrazi sama. Svasta se moze vidjeti ako samo malo promatramo nebo kada padne mrak ;)

03.08.2013.

Ne vjerujem u vanzemaljce :)

03.08.2013.

Da sam na njihovom mjestu,ne bi dolazila ovamo...

03.08.2013.

Zanimljivo;)

04.08.2013.

naravno da postoje,vidio sam ih prije mozda mjesec dana,a tko ne vjeruje da postoje nadam se da ce ih ugledat nekad...

04.08.2013.

Ko je ovde lud ? Vanzemaljci nisu stvarni to je sve americka vojna strategija, razlog zasto ljudi misle da oni postoje je jer se previse SF vrti na TV. Jedan od tajnih agenata je reko kako su oni po tehnologiju 500 god ispred nas i da za svai proizvod koji dodje na trziste mi mislimo da je nov- Nije!! Jer su oni to vec imali... Doce vrijeme kad ce ubijediti ljude da nas vanzemaljci napadaju i kada ce pocet gradit vojne baze na mjesecu samo da bi ubijedili covjecanstvo da je bespomocno jer kad se covjek boji lakse ga je kontrolirati... Nismo ni svjesni kakvu tehnologiju oni imaju.. Da sad ne bi nabrajala a mogla bi do sutra Ni u jednoj svetoj knjizi nema zapisa da vanzemaljci postoj itd, itd

06.08.2013.

U dzinovskom svemiru sigurno postoje još neki oblici slični nama. Samo u našem sistemu postoje oko 150 zemljolikih planeta...

08.08.2013.

Ajme zanimljivo :D

14.12.2013.

ma kakvi vanzemaljci,to je Hitler želio malo se poigrati...

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.005
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!