Ekipa sa seta serije

Što se tiče serija, od Netflixa smo navikli na najbolje: uvijek talentirane glumačke postave i uzbudljive priče koje milijune diljem svijeta prikuju uz male ekrane.

No jedan projekt vrlo vjerojatno će u njihovoj povijesti biti upisan kao najpromašeniji. Riječ je o seriji „Queen Cleopatra“. Najveća kontroverza vezana uz ovu seriju tiče se odabira glumice crnačkog podrijetla za ulogu egipatske kraljice, dok je prema povijesnim zapisima Kleopatra bila makedonsko-grčkog podrijetla.

 

 

Na stranici Rotten Tomatoes serija je dobila jedinicu. Inače, riječ je o stranici koja je ultimativno mjesto prikupljanja recenzija o filmovima i serijama. Sam naslov je parafraza stare tradicije u kojem gledatelji mogu baciti rajčicu na loše izvedbe i umjetnike.

Kako piše časopis Forbes, osim što ima najniže rezultate gledanja u povijesti Netflixa, ujedno ima i najniži mogući rezultat na Rotten Tometoesu ikad. Iz Forbesa zaključuju kako je riječ o najgorem rezultatu gledanosti u povijesti televizije.

Zato što je ova serija trebala biti povijesni dokumentarni film, u raspravu su se uključili povjesničari i arheolozi.

 

 

„Netflix pokušava izazvati zabunu šireći lažne i obmanjujuće činjenice da je podrijetlo egipatske civilizacije crnačko“, rekao je egiptolog Zahi Hawass koji je Egipćane pozvao na prosvjed protiv Netflixa.

Egipćanima nije sjela Adele James u ulozi kraljice Kleopatre pa je jedan egipatski odvjetnik čak podnio i tužbu protiv Netflixa, kako navodi „zbog pokušaja zatiranja egipatskog identiteta i promoviranja afrocentričnog razmišljanja“.

 

 

netflixova serija o kraljici Kleopatri kraljica Kleopatra Adele James u ulozi kraljice Kleopatre tužba protiv netflixa najgora netflixova serija pokušaj zatiranja egipatskog identiteta

Još vijesti