Galerija Baby Lasagna Baby Lasagna - 1 Baby Lasagna - 2 +1 Baby Lasagna - 3

Baby Lasagna je odabran kao predstavnik za Hrvatsku na Eurosongu 2024. Ima još par mjeseci pripreme prije prvog nastupa – onog u polufinalnoj večeri. Za njegovom su pjesmom poludjeli svi, a evo o čemu zapravo je.

Pjesma „Rim Tim Tagi Dim“ se čini kao onaj tip pjesme koja je zabavna i nema baš pametni tekst, niti govori o nečemu konkretnom. Ako to i ti misliš, onda si se malo prevarila. Iako pjesma ima zabavni ritam i tekst zvuči na trenutke šašavo, ona zapravo govori o ozbiljnoj i tužnoj temi. Baby Lasagna je od samog početka bio favorit za pobjedu na Dori, a njegovu su pobjedu jednako priželjkivali i strani fanovi Eurosonga, ali i oni domaći.Karizmatičan je, zabavan i ima „ono nešto“. Iako je na Doru ušao kao rezerva jer je Zsa Zsa odustala, dokazao je da nikoga ne treba podcjenjivati. A o čemu je zapravo ta njegova pjesma koju se sljedećih mjeseci neće prestajati pjevušiti?

„Rim Tim Tagi Dim“ govori zapravo o velikom iseljavanju mladih iz Hrvatske u potrazi za boljim životom. Vrlo je lako moguće da i ti znaš nekoga iz vlastitog života tko je spakirao kofere i otišao. Priča je to o dečku iz malog mjesta koji mora ostaviti svoju obitelj, svoje životinje, sve, i otići u potrazi za boljim životom. I sam je Baby Lasagna u intervjuu za Teen385 rekao da ga je za pjesmu inspirirala i takva situacija iz njegovog života jer je i sam izgubio neke dobre prijatelje koji su otišli.

Iako pjesma zvuči zabavno, tema nije tako zabavna, a svatko tko razmišlja o potrazi za boljim mjestom za život, pronaći će se u njegovim stihovima.

Tko je i s kojom pjesmom predstavljao Hrvatsku na Eurosongu one godine kad ste se rodili? Pobjednici s Dore 1994. – Tony Cetinski: Nek' ti bude ljubav sva 1995. – Magazin: Nostalgija +14 1996. – Maja Blagdan: Sveta ljubav

baby lasagna dora Eurosong 2024 pobjednik dore rim tim tagi dim o čemu je pjesma tekst o čemu govori

Još vijesti