Olivia Rodrigo i Taylor Swift

Olivia Rodrigo objavila je svoj album „Guts“, sa singlovima „Vampire“ i „Bad Idea Right“, ali jedna je pjesme privukla posebnu pažnju obožavatelja Taylor Swift diljem svijeta.

Fanovi naime misle kako je Olivijina pjesma „The Grudge“, zapravo pjesma posvećena pjevačičinoj svađi s Taylor Swift.

 

 

Što je potaknulo tu teoriju na društvenim mrežama? Pa Olivia u pjesmi „The Grudge“ pjeva o nekome koga je vječno voljela, a tko je slomio njezino povjerenje i ostavio je duboko povrijeđenom.

Fanovi smatraju da je ova pjesma zapravo osvrt na svađu oko autorskih prava za Olivijinu pjesmu „Deja Vu“. Naime, kada je izdala svoj debitantski album, Olivia je priznala da je „Deja Vu“ inspiriran Taylorinim „Cruel Summer“. Olivia je optužena da je plagirala Taylor. Pojavile su se razne glasine i izvješća kako je Olivia podijelila 50% honorara s timom Taylor Swift zbog te pjesme.

 

 

Ako pjesma doista govori o svađi između Taylor i Olivije (o kojoj nije bilo nikad nikakvih službenih potvrda), čini se kako se mlada umjetnica osjećala izdanom od strane zvijezde kojoj se dugi niz godina divila. Ne zaboravimo kako je Olivia puno puta govorila o tome koliko je veliki fan Taylor Swift.

Ipak, ne slažu se svi s ovim. Olivia je u dokumentarcu „Driving Home 2“ iz 2022. godine natuknula kako je bila ostavljena 8. svibnja 2020. Tada je prošla kroz težak prekid. Stoga neki misle kako je pjesma zapravo o bivšoj nesretnoj ljubavi, a ne o Taylor Swift.

Moguće da nikad nećemo saznati o kome ili o čemu je zapravo pjesma, jer u intervjuu za Guardian Olivia je rekla kako nikad ne bi otkrila o kome govore njezine pjesme.

Olivia Rodrigo i Taylor Swift olivia rodrigo nova pjesma the grudge pjesma posvećena taylor swift pjesma plagijat Olivia Rodrigo plagirala Taylor Swift

Još vijesti