Albina i Filip Rudan

Tražiš neku novu pjesmu s kojom možeš postati opsjednuta? Odlično! Imamo tri prijedloga – od tri različita izvođača. Neka od ovih pjesmi može obilježiti i kraj tvojeg ljeta. Pogledaj o kojim se izvođačima radi.

Kakva se to glazba kuha u posljednje vrijeme u domaćim studijima? Tu smo da ti damo odgovor! Predstavljamo ti aktualne glazbene hitove od tri domaća izvođača – svi su mladi, čula si za njih, ali su ti možda ove njihove pjesme promakle.

Albina – Grad sve zna

Za početak krećemo s Albinom! Već je neko vrijeme vani njen novi singl „Grad sve zna“, a dok mi uživamo u toj pjesmi, ona cijelo ljeto u studiju radi i na novim stvarima. Albina je otkrila i nešto više o pjesmi i svom načinu pisanja pjesama: „Iako mi inspiracija, kao i većini, najčešće dolazi iz osobnih ili bliskih izvora, uvijek volim ostaviti prostora u kojem slušatelji mogu interpretirati značenja svatko za sebe, pa tako i ovaj put. Tematika je prilično univerzalna, mnogi bi se mogli prepoznati ili povezati s pjesmom, nadam se da će neke motivirati ili ohrabriti, a isto tako vjerujem da – ovisno o perspektivi gledanja – isti stih svakom može značiti za nijansu nešto drugačije.“, ispričala je za Universal Music Hrvatska. Otkrila je i da joj je spot za tu pjesmu jedan od najdražih spotova do sada!

Filip Rudan – The Outside

I Filip Rudan ima novu autorsku pjesmu, jednu koja će idealno sjesti onima koji preferiraju glazbu na engleskom. Kako je pjesma nastala i odakle ideja? Evo što kaže Filip: „Iskreno, često ne znam što reći o tome kako je neka pjesma nastala jer me inspiracija zna udariti potpuno nasumično. Tako je bilo s ovom pjesmom. Dogodio se nekakav 'inception' – razmišljao sam o svojoj drugoj pjesmi na kojoj radim i koju smo taj dan trebali završavati u studiju, a pojavila mi se nova ideja. Dok sam čekao producenta, ideja za vokale i akorde došli su niotkud.“ Filip ju jedva čeka svirati uživo, a do tada, poslušaj i pogledaj spot za „The Outside“.

Eric – Driving to the Sea

Idealna ljetna pjesma! Iako se vremenska prognoza zbunila i misli da je jesen, a ne ljeto, svejedno se ne damo izbaciti iz ljetnog đira. Glazba u tome pomaže! Ericova je nova pjesma totalno ljetna, a evo što je sve Eric otkrio o njoj: „Pjesma je nešto stilski drugačija od mog dosadašnjeg rada, ali smatram da je u skladu s trenutnim svjetskim trendovima i modernim zvukovima u kojima prevladavaju gitare i brzi beat. Ukratko rečeno, ova je pjesma kao stvorena za vožnju obalom ili opuštanje na plaži., ispričao je za Universal Music Hrvatska. „Sve je nekako lakše kad se napokon ugleda more, to naše prekrasno čudo!“ – dodao je, a mi se moramo složiti s njim!

Uživaj u tri nove pjesme mladih hrvatskih glazbenika!

glazba nova glazba hrvatski izvođači albina filip rudan eric nove pjesme ljetne pjesme universal music hrvatska

Još vijesti