Glumice koje su se susrele s kritikama na račun izgleda

Tako sjajan i tako glamurozan, no Hollywood je ipak jedno okrutno mjesto.

Mnogo cura i žena s glumačkim talentom dolaze tamo u nadi da će se probiti u tzv. tvornici snova, a onda se susretnu s redateljima koji im ubiju te snove i kažu im otvoreno: „Nećeš nikad uspjeti, jer si prestara, premršava, preružna ili predebela".

Da, nije tajna da žene u Hollywoodu podnose razne uvrede na svoj račun. Koje su se sve glumice na svome putu susrele sa zlobnim komentarima na račun svog izgleda, saznajte u nastavku.

1. Merly Streep

Glumica koja je 18 puta nominirana za Oscara i koja ima zavidnu karijeru, sa svojih se 27 godina prijavila na audiciju za ulogu Dwan u filmu King Kong. Tada je čula od producenta kako je preružna za tu ulogu. Kako je i sama Merly rekla, taj ju je komentar mogao uništiti, ali mogao ju je potaknuti da još više vjeruje u sebe. Ona je odabrala ovo drugo te nastavila vjerovati u sebe i svoje snove.

 

 

2. Kate Beckinsale

Engleska glumica je naprosto predivna i teško je pomisliti da bi je netko mogao nazivati ružnom, ali i to se ipak dogodilo. Redatelj Michael Bay smatrao je da nije dovoljno zgodna za glavnu ulogu u njegovom filmu „Pearl Harbor“. Svejedno je Kate ipak dobila ulogu, no u jednom je intervjuu priznala kako „nije nikako bila redateljev tip glumice, jer njezine grudi nisu bile veće od njezine glave i zato što nije bila plavuša“

 

 

3. Keira Knightley

I dok su neke glumice bile preružne, Keira je bila prelijepa za ulogu u filmu „Ponos i predrasude“. Ne možemo nikog drugog zamisliti u ulozi Elizabeth Benneth, ali redatelj Joe Wright nije ju isprva želio angažirati.

 

 

4. Olivia Wilde

Trebala je dobiti ulogu Naomi Lapaglie u filmu „Vuk s Wall Streeta“, no na castingu su zaključili da je prestara da bi glumila suprugu glavnoga lika. Ulogu je dobila Margot Robbie, koja je bila šest godina mlađa od nje i koja se time proslavila.

Interesantno, Leonardo koji je bio 10 godina stariji od Olivie i koji je rođen 1974., bio je prema redateljima totalno prikladan za glavnu mušku ulogu, a suprugu je utjelovila glumica koja je 16 godina mlađa od njega i to je bilo sasvim uredu. Hm, čini se kako Hollywood ima dvostruke standarde; muškarci koji su itekako zašli u neke godine, mogu još uvijek glumiti mladiće, ali ne i žene.

 

 

5. Emma Thompson

Evo još jedne koju su proglasili prestarom. Kad je tada 36-godišnja Emma Thompson glumila uz godinu dana mlađeg Hugha Granta u filmu „Razum i osjećaji“, svi su počeli komentirati kako je ona prestara za tu ulogu; od filmskih kritičara, medija i javnosti.

 

 

6. Jennifer Lawrence

Oskarom nagrađena glumica na početku svoje karijere nosila se s velikim pritiskom. Naime, često se susretala s komentarima raznih agenata, filmskih kritičara ili redatelja; da mora smršaviti, ako želi uspjeti. No Lawrence je bila prkosna i rekla da se nikad neće izgladnjivati, niti zbog sebe, niti zbog svih djevojčica koje u njoj gledaju uzor. „Jedem kao pećinski čovjek i neću biti jedna od glumica za koju kruže glasine o anoreksiji“, rekla je u jednom intervjju Jennifer.

 

 

7. Kate Winslet

Na počecima svoje karijere, Kate je teško dobivala uloge, jer su je smatrali predebelom. No, ona nije odustajala, danas je dobitnica Zlatnih globusa, Oscara i glumica koja se proslavila mnogim ulogama, posebice ulogom Rose u „Titanicu“. Ono što je interesantno, Kate nikad ne dopušta časopisima niti magazinima kojima daje intervjue, da je fotošopiraju.

 

 

8. Ashley Greene

Glumicu iz „Sumraka“, na početku karijere posramljivali su zbog njezine vitke građe. Agentima i redateljima bila je ili previše mršava ili previše mišićava. Nije nikako ugodno za čuti, ali u jednom trenutku rekla je sama sebi da će više brinuti o onome što ljudi misle o njezinim glumačkim sposobnostima, a ne o njezinome izgledu.

 

 

9. Margot Robbie

Njoj je naređeno da smršavi za ulogu Jane Porter u filmu o Tarzanu, što je ona ipak odbila. Isto tako, na početku karijere, neimenovani su joj izvori savjetovali da bi trebala biti barem 10 kilograma mršavija, ukoliko želi dospjeti među zvijezde s "A liste"

 

 

glumice koje su bile predebele za ulogu glumice i ružni komentari na račun izgleda glumice koje su izgubile uloge preružne za ulogu prestare za ulogu predebele za ulogu

Još vijesti