Slavni glumci

Godina 2023. obilježena je nevjerojatnim glumačkim izvedbama koje su osvojile srca gledatelja diljem svijeta. Između televizijskih serija, filmova i streaming platformi, istaknuli su se neki od najboljih glumaca. Kao i svake godine IMDb nam donosi ljestvicu najvećih imena aktualne godine.

1. Pedro Pascal
Nije iznenađenje da je Pedro Pascal najveća zvijezda godine. Čileanski glumac briljirao je u dvjema najpopularnijim TV serijama 2023. godine „The Last of Us" i trećoj sezoni „The Mandalorian". Njegova izvedba kao Joel i Mandalorian zaradila mu je tri nominacije za Emmy, dok se njegovo ime zadržalo 13 tjedana u vrhu IMDb-ove STARmeter liste.

 

2. Mary Elizabeth Winstead
Kao dio ženskog trokuta u seriji „Ahsoka," Mary Elizabeth Winstead zauzela je visoko mjesto na IMDb-ovoj STARmeter ljestvici tijekom cijele sezone. Njezin lik Hera Syndulla u „Star Wars: Rebels" ostavila je snažan dojam. Osim toga, glumica je posudila glas animiranom filmu „Scott Pilgrim Takes Off", reprizirajući lik iz filma „Scott Pilgrim vs. the World" prije 13 godina.

 

3. Ana de Armas
Ana de Armas već godinama dominira IMDb-ovom Top Stars listom, a 2023. nije bila iznimka. Njezina uloga Marilyn Monroe u filmu „Blonde" pratila ju je kroz niz nagrada. Osim toga, surađivala je s Chrisom Evansom u Apple TV+ akcijskoj komediji „Ghosted," dosegnuvši vrh STARmeter liste na tri tjedna.

 

4. Jenna Ortega
Jenna Ortega započela je svoje uloge u Netflixovoj seriji „Wednesday." Njezin uspon na IMDb-ovoj STARmeter ljestvici dosegnuo je vrh u prosincu i siječnju. U filmu „Scream VI" imala je ulogu Tare Carpenter. Slijedi snimanje druge sezone „Wednesday" i uloga u Burtonovom „Beetlejuice 2."

 

5. Bella Ramsey
Bella Ramsey je došla na ljestvicu svojom izvedbom u seriji „The Last of Us". Nominirana je za Emmy, a njezina uloga Ellie privukla je obožavatelje tijekom prvog prikazivanja serije. Ramsey je jedna od rijetkih koja je nominirana za prestižnu TV nagradu za adaptaciju video igre.

 

6. Margot Robbie
Margot Robbie je na početku godine briljirala u filmu „Babylon," a potom se pojavila u „Asteroid City" i ružičastom spektaklu „Barbie". Njezino mjesto u Top 10 STARmeter ljestvici zadržala je šest tjedana. Također je producentica filma „Saltburn".



7. Rebecca Ferguson
Rebecca Ferguson je oduševila publiku ulogama u Apple TV+ seriji „Silo" i ponovnom ulogom u filmu „Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One." Sljedeće godine ćemo je gledati u iščekivanom nastavku „Dune: Part 2."

 

8. Katee Sackhoff
Katee Sackhoff, poznata po ulogama u filmovima „Battlestar Galactica" i „The Mandalorian," zauzela je 8. mjesto IMDb-ove STARmeter liste zahvaljujući svojoj ulozi Bo-Katan u trećoj sezoni „The Mandalorian."

 

9. Carla Gugino
Carla Gugino, već deveti put na STARmeter Top 10, privukla je pažnju svojom izvedbom u „The Fall of the House of Usher." Njezina transformacijska uloga pokazala je njezinu raznolikost.

 

10. Cillian Murphy
Film „Oppenheimer" lansirao je Cilliana Murphyja na vrh IMDb-ove STARmeter ljestvice. Njegova uloga J. Roberta Oppenheimera označila je povratak glumca na vrh. Očekuje se da će njegov oštar prikaz donijeti nominaciju za Oscara i nastavak njegove uspješne karijere.

 

Godina 2023. donijela nam je nevjerojatne izvedbe glumaca koji su zasjali na velikim i malim ekranima. Ovi deset glumaca ne samo da su obilježili godinu svojim talentom, već su i najavili velike projekte za budućnost. S nestrpljenjem iščekujemo što će nam donijeti u sljedećoj godini.

imdb top 10 glumci film 2023.

Još vijesti