Past Lives

Dok je ovog ljeta bilo najviše iščekivanja i drame zbog „Barbie“ i „Oppenheimera“, ispod radara su nam prošli i neki drugi filmovi, koji ne samo da su jednako dobri, nego ih je dapače filmska struka proglasila najboljima.

Riječ je o filmu „Past Lives“, debitantskom filmu redateljice Celine Song. Na Rotten Tomatoesu ima 97% pozitivnih reakcija, dok je na Metacriticu na ljestvici od 1 do 100, dobio visoku ocjenu 94.

Filmski kritičar David Fear ga je u komentarima za časopis Rolling Stone nazvao najboljim filmom ove godine, dok ga publika u komentarima uspoređuje s kultnom „Bilježnicom“.

Radnja filma prati dva prijatelja iz djetinjstva: Noru (Greta Lee) i Hae Sunga (Teo Yoo). Njihovo prijateljstvo naglo se prekida kada se Norina obitelj odluči preseliti iz Južne Koreje u Kanadu pa njih dvoje gube kontakt. Dva desetljeća kasnije, prijatelji iz djetinjstva se ponovno susreću u New Yorku.

Svi koji su odgledali film pišu kako nema onoga tko ne bi spustio suzu na ovu priču o izgubljenoj ljubavi i često puta okrutnoj sudbini.

 

past lives film najbolji film 2023 pozitivne ocjene i recenzije usporedba s kultnom bilježnicom

Još vijesti