blizanke Grady

Horor filmovi su sami po sebi strašni, a još budu strašniji kad se u njima pojavljuju u paru dva gotovo ista bića koja su spremna počiniti jezive stvari.

Ima nešto u blizancima što im daje potencijala za dobre horor priče. Njihova iznimna sličnost, činjenica da se praktički ne razlikuju i da su duboko povezani, vrste su elemenata koje se mogu iskoristiti u dramatične filmske svrhe.

Donosimo vam neke od strašnijih filmova u kojima se pojavljuju blizanci.

The Shining

U filmu redatelja Stanleya Kubricka snimljenom prema istoimenom romanu Stephena Kinga, pojavljuju se blizanke Grady koje su svojedobno tjerale strah u kosti mnogim ljudima.

 

 

Solstice

Mlada djevojka otkriva uznemirujuću tajnu o svojoj sestri blizanki koja je počinila samoubojstvo prije samo nekoliko mjeseci. Noć uoči blagdana svetog Ivana, glavna junakinja putuje s prijateljima u obiteljsku kuću u Nowell Lake na proslavu ljetnog solsticija. Tamo će se suočiti sa zastrašujućim natprirodnim pojavama

Constantine

John Constantine je doslovce bio u paklu i nazad. Kada se udruži s policajkom kako bi riješio misteriozno ubojstvo njezine sestre blizanke, njihova istraga vodi ih kroz svijet demona i anđela koji postoji ispod krajolika suvremenog Los Angelesa.

 

Goodnight Mommy

Jezivi blizanci Elias i Lukas Schwarz isprva izgledaju kao dobro odgojeni dječaci. Kad im se majka kući vrati u zavojima nakon operacije lica, blizancima izgleda neprepoznatljivo pa počinju misliti da je varalica. Ne prežu ni pred čim kako bi natjerali svoju majku da prizna da je netko drugi.

 

Basket Case

Film prati glavnog lika Duane Bradleya, muškarca koji traži osvetu za operaciju protiv njegove volje, a koja ga je odvojila od njegovog bolesnog sijamskog brata blizanca Beliala, kojeg sada skriva u košari.

 

House of Wax

Ovo je horor zbog kojeg se možda više ne biste usudili prihvatiti ponudu stranaca. Jedan od najjezivijih dijelova filma su blizanci Bo i Vincent Sinclair, a koje obojicu glumi Brian Van Holt.

 

horor filmovi s blizancima horor filmovi horor filmovi u kojima se pojavljuju blizanci

Još vijesti