Gal Gadot i Margot Robbie

Možda vam se glumački posao čini jednostavan. Naučiš tekst na pamet, odigraš neke predviđene scene, dok one najteže umjesto tebe odrade kaskaderi i dubleri.

No, ima i glumica koje smo gledale kako doslovce briljiraju u akcijskim scenama i filmovima, a koje su zapravo sve te vratolomije izvodile same, bez pomoći kaskadera.

Tko su te jake dame kojima se možemo diviti?

Gal Gadot

Jedna od uloga po kojima je pamtimo je uloga neustrašive Wonder Woman. Sve one scene borbe, bile su za nju „piece of cake“, jer je ova Izraelka iza sebe imala odsluženi vojni rok. Za potrebe uloge Gal je radila vježbe snage, savladala jahanje, borbeno mačevanje i borilačke vještine. Kao rezultat svega toga, za vrijeme snimanja, dobila je 8 kilograma mišićne mase. Još kao djevojčica, Gal je voljela motocikle i ekstremnu vožnju pa joj je savršeno sjela uloga i snimanje u „Brzim i žestokima“.

Margot Robbie

Prije uloge slatke Barbie, Margot je briljirala i u mnogim drugim filmovima i ulogama, poput one Harley Quinn. Nije koristila dublera, a filmsku ekipu je zadivila svojoj marljivošću, izdržljivošću i fizičkom spremom. Savladala je osnovne tehnike akrobatike, borilačke vještine i osnove jiu-jiutsua. Čini se da je Barbie, odnosno Margot, stvarno opasna djevojka.

Halle Berry

Da Halle izvodi opasne scene sama, pročulo se još tijekom snimanja „Catwoman“, odnosno filma o ženi-mački. Nevjerojatnu fizičku spremu pokazala je i u fimu „John Wick" s Keanuom Reevesom, no tad je na snimanju scene slomila tri rebra.

Charlize Theron

Za Charlize su ozljede na setu postalo nešto sasvim normalno i uobičajeno. I ona spada u skupinu glumica koje sve akrobacije i vratolomije izvode samostalno. Prvi se puta ozlijedila 2005. godine na snimanju filma „Aeon Flux“. Povreda kralješnice je bila toliko ozbiljna da je ostala umalo paralizirana, a oporavak je trajao godinama. U filmu „Atomic Blonde“ 2017. izbila je dva zuba. Niz nezgoda se nastavio pa je tako na setu filma „The Old Guard“ 2020. slomila palac, a ukliještio joj se i živac na ruci. Odmah nakon snimanja, morala je na operaciju.

Angelina Jolie

Iako Angelina Jolie ima svoju dvojnicu, ona je ipak najradije sama izvodila opasne scene, tamo gdje god je mogla. Angelinino iskustvo sa snimanja akcijskih scena je impresivno. Sjetimo se „Gospodina i gospođe Smith“ pa uloge Evelyn Salt ili akcijske junakinje Lare Croft. Za potrebe te uloge Angelina se bavila jogom, kickboxingom i učila pucati.

Scarlett Johanson

Kako bi glumila u filmu „Iron Man 2“, Scarlett je završila tečaj kaskaderstva. Stoga je ona u potpunosti sposobna izvesti složene trikove pa nas ne bi čudilo da je i u buduće gledamo u nekom akcijskom filmu, punom opasnih scena.

 

bez kaskadera glumice koje ne trebaju dublere opasne akcijske scene

Još vijesti