Poltergeist

Gluma je težak posao koji od glumaca traži da se dušom i tijelom posvete dodijeljenoj ulozi. To uživljavanje u nečiji lik i djelo mora biti iscrpljujuće, a kako li tek mora biti onim glumcima koji su pristali u horor filmovima glumiti monstrume, ubojice, silovatelje i neke druge nadnaravne čudne pojave?

Donosimo vam popis glumaca koji nakon snimanja pojedinih uloga više nikad nisu bili isti.

1. Poltergeist – JoBeth Williams

Glumica je u kultunom filmu tumačila ulogu majke Diane Freeling. Upravo je ta uloga obilježila njezin život i glumačku karijeru. Kako bi uštedili, scenaristi i režiseri koristili su kosture pokojnika, jer je to bilo puno jeftinije od lažnih. JoBeth nije ni znala kod scena snimanja najstrašnijih kadrova čime je okružena, jer je naivno vjerovala kako su rekviziti lažni. Mnogi vjeruju kako je takva odluka bacila prokletstvo na film i ljude koji su sudjelovali u njemu, jer su oskvrnuli kosti mrtvih ljudi. Tijekom snimanja događale su se neke paranormalne aktivnosti, a nakon što je film prikazan, JoBeth je jedina koju nije zahvatilo prokletstvo horora. Iako emotivno izmučena, ipak je ostala živa, dok je njezino četvoro kolega preminulo pod vrlo čudnim i nesretnim okolnostima.

 

 

2. Teksaški masakr motornom pilom – Marilyn Burns

Maryilin je utjelovila ulogu Sally Hardesty, lika koji je jedini preživio napad glavnog negativca, a nakon filma, čak su je proglasili kraljicom vrisaka. Kako i ne bi, kad su joj u jednoj sceni stvarno posjekli prst. Krv u filmu nije bila lažna, nego njezina, a kasnije je dano objašnjenje da su se u tome trenutku svi osjećali baš ludo. Iznimna vrućina i vlaga koje su vladale na setu, glumci koji se nisu smjeli presvlačiti niti okupati, kako bi čim uvjerljivije iznijeli svoje uloge, doveli su Marylin do sloma. O mentalnoj i fizičkoj torturi koju je preživjela na sminanju, govorila je kasnije, uz objašnjenje kako je osjećala pravo olakšanje kad je snimanje konačno završilo.

3. Egzorcist – Linda Blair

Ta je uloga tada 14-godišnjoj Lindi donijela Zlatni globus i nominaciju za Oskara. No, je li to sve bilo vrijedno njezinog psihičkog i fizičkog zdravlja? Linda je na snimanju filma ozlijedila leđa i iscrpila tijelo različitim fizičkim naporima. Nakon što je film izašao, djevojčica je tada počela dobivati gomile prijetnji smrću. Zbog toliko uvjerljive izvedbe, godinama se nosila s optužbama da je svojom ulogom veličala i slavila sotonu. Količina pritiska za Blair je bila pregolema. Članovi glumačke ekipe vjerovali su da je set proklet, jer je devet osoba umrlo tijekom snimanja filma.

 

 

5. Prizivanje – Vera Farmiga

Glavna je glumica patila od nesanice prilikom snimanja filma. Budila se svako jutro između 3 i 4 sata, što je poznavateljima paranormalnog poznato kao „vještičji sat“. Još gore je što je na svome tijelu pronašla modrice, kao da ih joj je netko zadao kandžama. Vera je morala naučiti kako lagati samu sebe i praviti se kao da se ništa nije dogodilo. To je bio jedini način da ne potone u vlastitome strahu. 

4. Vrana – Brandon Lee

Brandon je preminuo u ožujku 1993. godine na setu filma. Snimanja su za njega bila jako iscrpljujuća, jer je za potrebe uloge istopio 20 kilograma. U konačnici, kad je trebalo snimiti scenu filma u kojoj umire, Brandon je umjesto gumenih, primio smrtonosne hice iz pištolja. Ne zaboravimo kako je uragan dignuo u zrak čitav filmski set i kako je jednog člana filmske ekipe stresla struja. Bio je to cijeli niz i više nego čudnih okolnosti.
 

 

 

horor filmovi ukleti horor filmovi misteriozni događaji na snimanjima filmova

Još vijesti