British chav makeover by Kim K.

Kim Kardashian objavila je novi videozapis na TikTok računu koji dijeli sa svojom kćeri North.

Niti Kim nije odoljela trendu makeover preobrazbe pod hashtagom #britishchav, koji je zahvatio društvene mreže. Upišete li navedeni hashtag u tražilicu TikToka, vidjet ćete kako ima nevjerojatnih 438 milijuna pregleda.

No, što točno znači izraz „british chav“? „Chav“ je britanski izraz koji se koristi u pežorativnom smislu. Dolazi iz romske riječi „chavo“, što znači dijete, a 2004. ušao je u Oxfordski rječnik engleskog jezika. Označava mladu osobu, nižeg socioekonomskog statusa, koja nosi lažnu dizajnersku odjeću, upadljiv nakit, upadljiv makeup i koja generalno privlači pažnju svojim nekulturnim ili devijantnim ponašanjem.

 

@kimandnorth

 

♬ original sound - Lily

 

Tako u videu vidimo Kim koja si je nacrtala debele crne dramatične obrve. Nanosi narančasti sloj pudera, toliko narančast, kao da ga je posudila od Donalda Trumpa.

Zatim je nanijela debeli sloj bijelog korektora na područje ispod očiju koji je izblendala na pola. Taj isti korektor je nanijela i na usne, a look je zaokružila nerednom punđom. Video je završio scenom vrlo dramatičnog žvakanja žvakaće gume.

Komentiranje ispod ovog videa je onemogućeno, ali zato gore druge društvene mreže poput Twittera.

I dok se većina nasmijala na look Kim Kardashian, drugi su bili iznenađeni i šokirani pa čak i optužili starletu za „elitizam“ i zbog toga što je i ona podlegla trendu ismijavanja jedne društvene skupine.

 

 

british chav makeover Kim Kardashian na TikToku što znači british chav izraz british chav kim kardashian se narugala lažna dizajnerska odjeća nekulturn i devijantno ponašanje

Još vijesti