Miley Cyrus, Blake Lively i Lily James

I dok većina nas „smrtnika“ ne mijenja svoje ime, pa taman bili i nezadovoljni odabirom naših roditelja, sa slavnim osobama to nije tako.

Kako bi bolje uspjeli u svijetu showbusinessa, odlučili su se riješiti svojih starih imena, koja nisu bila pamtljiva niti zvučna i odabrati umjetničko.

1. Olivia Wilde

Pod pravim imenom Olivia Jane Cockburn, ova je glumica odlučila promijeniti svoje ime, odmah na početku karijere. Razlog? Toliko je obožavala pisca Oscara Wildea, da je odlučila svoje prezime zamijeniti njegovim.

 

 

2. Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV… Zvuči predugačko i prekomplicirano. Stoga je Tom poslušao savjet svog agenta na početku karijere i srednje ime počeo koristiti kao prezime.

 

 

3. Helen Mirren

Proslavljena britanska glumica rođena je kao Ilyena Vasilievna Mirnoff. Anglosaksonski svijet polomio bi jezik izgovarajući ovo rusko ime pa je ova glumica pojednostavila i iz Iliyene postala Helen, a Mirnoff skratila u Mirren.

 

 

4. Katy Perry

Katy je rođena kao Katy Hudson, no kako je u svijetu showbusinessa već postojala jedna Kate Hudson, pjevačica nije htjela da je miješaju s njome i uzela prezime Perry.

 

 

5. Gigi Hadid

Ime poznate manekenke je zapravo Jelena Noura Hadid. Nadimak „Gigi“, dala joj je mama, još kao djevojčici, a tako su je zvali i u njezinim školskim danima.

 

 

6. Natalie Portman

Neta-Lee Hershlag koju znamo kao Natalie Portman, rođena je u Jeruzalemu, a sa samo tri godine doselila se u SAD. Za svoju glumačku karijeru, uzela je djevojačko prezime njezine bake po majci.

 

 

7. Nicky Minaj

Kad je 2009. potpisala ugovor s izdavačkom kućom Young Money, jedan od uvjeta je bio i promjena imena. Sve ostalo je povijest. Nitko baš i ne zna tko je Onika Tanya Maraj, ali svi znaju tko je Nicky Minaj. Iako se Oniki isprva nije svidjelo njezino umjetničko ime, kasnije ga je prihvatila, ali za svoje bliske prijatelje i obitelj, ona je i dalje isključivo „Onika“.

 

 

8. Tyga

Partner slavne Kendall Jenner rođen je kao Michael Ray Nguyen-Stevenson, a umjetničko ime Tyga, odabrao je zato što je to akronim od „Thank You God Always“.

 

 

9. Ralph Lauren

Legendarni američki dizajner rođen je kao Ralph Lifshitz. Kad je bio dijete, mnogi su njegovo prezime ismijavali i umjesto „Lifshitz“, zvali ga „Liftshit“. Traume iz djetinjstva su bile toliko duboke da je Ralph promijenio prezime.

 

 

10. Lana del Rey

Njujorčanka je htjela ime pomoću kojeg će njezina glazba više dolaziti do izražaja. Elizabeth Woolridge Grant rekla je za britanski Vougue kako je Lana del Rey, zvučalo predivno i poput „evociranja zvuka mora“.

 

 

11. Lady Gaga

Rođena kao Stefani Joanne Angelina Germanotta. Više je verzija o tome kako je nastalo njezino umjetničko ime, no navodno joj je to ime dao menadžer, jer je puno praktičnije, jednostavnije i zvučnije.

 

 

12. Camila Cabello

Njezino pravo ime je Karla Camila Cabello Estrabao. Nikad nije voljela ime Karla pa se samo s 15 godina odlučila riješiti Karle i postati samo Camila.

 

 

13. Blake Lively

Rođena je kao Blake Ellender Brown, ali kad je postala glumica, odlučila je uzeti majčino prezime.

 

 

14. Miley Cyrus

Njezino je ime Destiny Hope Cyrus, no kao djevojčicu su je svi zvali Smiley-Miley, jer se toliko slatko smijala. 2008. godine je zbog toga i službeno svoje ime Destiny zamijenila nadimkom.

 

 

15. Lily James

Rođena kao Lily Chloe Ninette Thompson, svoje je umjetničko ime promijenila na početku karijere, shvativši da postoji jedna druga glumica koja se zove Lily Thompson. Uzela je umjetničko ime Lily James, po svojem ocu Jamesu koji je umro od raka 2008. godine

 

 

prava imena zvijezda slavni koji su promijenili ime Umjetničko ime zvijezde koje su mijenjale imena

Još vijesti