Janko Janić i Thebalkanizer

Zadnjih par dana, popularni tiktoker Janko Janić uzburkao je TikTok svojom izjavom: „Ja zarađujem što više novaca trošim." Ova kontroverzna tvrdnja potaknula je reakcije i rasprave na TikToku.

Janko Janić - 27 Janko Janić o modi i svom stilu: Koja mu je najskuplja stvar u ormaru, najbolji modni savjet i najgora kupnja?

Janko Janić nije štedio riječima dok je dijelio svoje razmišljanje o novcu, potrošnji i utjecaju na mišljenje drugih. Istaknuo je kako skupa odjeća ima značajan utjecaj na to kako ga drugi percipiraju, tvrdeći da ga shvaćaju ozbiljnije i profesionalnije. Naveo je primjer tenisica od 900€ kao investiciju u svoju karijeru, ističući da je sve što kupuje povezano s poslom.
Druga izjava koja je izazvala pažnju bila je ona o povezanosti skupih detalja i povjerenja. Postavio je pitanje pratiteljima: „Bi li više vjerovali odvjetniku koji nosi Rolex na ruci ili Casio? To je još jedan cool primjer!" Ovo pitanje izazvalo je razmišljanje o vezi između vanjskih simbola luksuza i povjerenja koje ljudi pridaju određenim profesijama.

 

@thebalkanizer #stitch with @Genius By InterCapital ♬ original sound - The Balkanizer

 

Thebalkanizer, drugi tiktoker, koji je ujedno producent i glazbenik, nije dugo čekao da izrazi svoje mišljenje. U stitchu na Jankov video, naglasio je važnost Jankove uloge kao influencera te podsjetio da sve što govori ima utjecaj na mlade. TheBalkanizer je iznio suprotno stajalište, tvrdeći da trošenje i oblačenje skupo treba biti osobni izbor, a ne nužnost izgradnje mišljenja drugih. Važno je naglasiti da TheBalkanizer nije napao Janka, već je iznio svoje mišljenje iz drugačije perspektive. Istaknuo je da prezentacija sebe ima veze s karakterom, a ne nužno s cijenom odjeće koju nosiš. Ovaj pogled otvara prozor u raznolikost mišljenja o utjecaju influencera i načinu na koji bi trebali koristiti svoj utjecaj na mlade.

Kada kupuješ odjeću, kupuješ li ju zbog osobnog stila ili zbog utjecaja i mišljenja drugih ljudi?

Ukupno glasova:



Rasprava oko izjave Janka Janića pokazuje kako su društvene mreže postale platforma ne samo za zabavu, već i za ozbiljne rasprave o vrijednostima, utjecaju i odgovornosti influencera. Janko je dobio pohvale zbog svoje inteligencije i uspjeha, ali i kritike zbog promoviranja stava koji može poticati površnost. Ova situacija nas podsjeća da je važno razgovarati o ovakvim temama i poticati raznolike perspektive kako bismo stvorili otvoreniji i informiraniji online svijet.

 

janko janić the balkanizer skupa odjeća tiktok rasprava

Još vijesti