Lucky Girl Syndrome

„Lucky girl syndrome“ popularizirala je Laura Galebe, koja je svoj koncept sreće predstavila svojim pratiteljima. Njezin je videozapis do sad pogledalo više od 2,9 milijuna korisnika, a hrpa pratitelja ostavila je pozitivne komentare. 

 

@lauragalebe The secret is to assume and believe it before the concrete proof shows up. BE DELUSIONAL. #bedelusional #luckygirlsyndrome #affirmations #lawofassumption #manifestationtiktok #manifestingtok #lawofassumptiontok #manifestation ♬ original sound - Laura Galebe

 

„Od svih ljudi koje poznajem, čini mi se da sam ja najsretnija. Stalno dobivam nove nevjerojatne prilike koje se pojavljuju niotkuda i mislim da je to ponajviše zato što si uvijek govorim: 'Ja sam tako sretna i očekujem da će mi se dogoditi sjajne stvari'. Tako to na kraju i bude“, rekla je ova djevojka na TikToku.

Lauren je pokrenula pravu malu revoluciju. I drugi su počeli snimati ovakve videzapise, kao odgovor na njezin, dijeleći svoja iskustva kako ovakva strategija i način razmišljanja uistinu mijenjaju život na bolje.

Dakle, „sindrom sretne djevojke“ je skup pozitivnih manifestacija i afirmacija za privlačenje sreće u život. Možemo reći da nas puno podsjeća na tzv. „zakon privlačnosti“, o kojem je govorio filozof Neville Goddard.

Ova teorija nema znanstvene utemeljenosti, ali počiva na pretpostavci da će nam se dogoditi ono u što vjerujemo. Ako stalno strahujemo i mislimo da će nam se dogoditi nešto negativno, onda se to stvarno i dogodi. No, ako mislimo i govorimo pozitivno, sreća će stići u naš život.

No, zašto nam se čini kako primjenjivanje tehnika „sindroma sretne djevojke“ mogu poboljšati naše mentalno zdravlje, ali i samopouzdanje?

Za početak, moramo vas upozoriti da morate biti realni. Ne možete si govoriti: „Dobit ću pozitivnu ocjenu na testu“ i stvarno to očekivati, ako knjigu niste niti taknuli. Jednostavno: „No pasaran!“. No, ako ste se pripremali za ispit, redovito učili, onda će vas ponavljanje pozitivne afirmacije smiriti i ohrabriti da stvarno taj test napišete najbolje moguće.

Možete i vi testirati ovu teoriju s TikToka i svako si jutro ponoviti nekoliko pozitivnih misli, poput: „Volim se takvu kakva jesam“, „Sreća je izbor, a ja danas biram biti sretna“, „Ponosna sam na sebe“, „Vjerujem u sebe“ i slično.

Kako i kod razgovora s drugim ljudima pomaže ako ste ljubazni, tako naučite biti ljubazni i prema sebi. Nemojte se sabotirati crnim mislima, već vjerujte u svoje sposobnosti.

Pozitivne afirmacije neće promijeniti vaš život preko noći, ali vam mogu podići samopouzdanje i pomoći vam da vodite sretniji život.

pozitivne afirmacije Lucky Girl Syndrome sindrom lucky girl sindrom sretne djevojke i mentalno zdravlje tiktokerica Laura Galebe

Još vijesti