Njega kože

Kada spomenemo njegu kože većina odmah pomisli na kožu lica. Naravno i ona je iznimno bitna, ali licu uvijek dajemo prednost dok ostatak tijela često i zanemarimo. Kad dođu ljetni mjeseci koža zahtijeva više pažnje i njege kako bi uz visoke temperature i more zadržala svoju mekoću, glatkoću i ljepotu.

Kroz ove savjete otkrij s nama vrijede li ista pravila za njegu lica i ostatak tijela, na što treba obratiti pažnju i kako da koža dekoltea, laktova i koljena bude uvijek zaglađena i blistava. 

Piling kože

Tijekom vrućih ljetnih mjeseci više je faktora koji isušuju kožu, posebo koljena, laktove i stopala. Zato tim dijelovima tijela treba posvetiti posebnu pažnju i ukloniti mrtve stanice kože te zadebljale suhe dijelove

 

 

Redovan piling našu kožu čini glatkom, ali nije to njegova jedina prednost. Osim zaglađivanja piling sprječava urastanje dlačica, otčepljuje poreomogućava bolje upijanje hidratantnog losiona za tijelo. Kako piše Estetica, kožu je najlakše omekšati kad je mokra, stoga je vrijeme tuširanja idealno za dobar piling.

 

 

Iako donosi brojne prednosti čak i najblaži piling isušuje kožu pa je jednako važno nakon pilinga dobro nahraniti kožu hidratantnim losionom ili kremom za tijelo. Uvijek i bez preskakanja te u oblinim količinama i slojevito. Dijelovima tijela koji su više skloni isušivanju posvetite dodatnu pažnju.

Na primjer, stopala možete oblino namazati losionom za tijelo te preko noći zaštititi vrećicom koju ćete dodatno pričvrstiti uz pomoć čarapa. Uz ovaj trik probudit ćete se uz najmekša stopala.

 

 

Njega dekoltea i vrata

Koža u ova dva područja izrazito je osjetljiva i nemojte je preskakati u procesu njege. Na dekolte i vrat također je potrebno nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom, a prije spavanja večernju rutinu za lice produžite na vrat i dekolte.

 

 

Ne mora to biti potpuna rutina, ali bit će vam zahvalni i na bogatoj noćnoj kremi koju koristite za lice. Bitno je ne birati kreme s kiselinama ili aktivnim tvarima zbog osjetljivosti tog područja.

Vruće kupke – poželjne ili štetne?

Koža će ipak biti sretnija i zahvalnija s tuširanjem nego vrućom kupkom koja će je isušiti. Pri tuširanju je također jako bitno da je voda mlaka, a ne vruća. Ako ste ipak veliki obožavatelj vrućih kupki onda ih nemojte raditi prečesto i ne zadržavajte se predugo.

 

 

Imate kožu sklonu aknama?

Ako ste dio onih koji imaju akne na leđima i ramenima provjerite jesu li proizvodi koje koristite sigurni. Pronađite ono što je sigurno za taj dio kože. Nemojte nanositi bilo kakav losion ili kremu. Potrebno je pronaći proizvod koji neće dodatno začepiti pore i napraviti još veću štetu.

 

Akne na leđima

Krema, mlijeko ili losion – što je bolje?

Ljetni period zahtijeva i bolju hidrataciju stoga su ova tri proizvoda zaslužna za mekanu i blistavu kožu. No, razlikuju se i potrebno je odabrati pravi za vaš tip kože i željeni učinak.

 

 

Krema za tijelo ima bogatiju teksturu, teža je prilokom nanošenja te obično sadrži hranjiva ulja. Mlijeko za tijelo ima više tekuću teksturu za razliku od kreme, ali je ipak malo gušće od losiona. A losioni su vrlo lagani, prozračni, nisu ljepljivi i lakše se upijaju u kožu.

njega kože Ljeto piling tijela koža tijela

Još vijesti