Kim Kardashian

Generacije ljudi na razne su se načine snalazili kako bi oblikovali svoja tijela. Tako su nekad davno bili popularni korzeti, dok danas mnoge dame nerijetko posežu za donjim rubljem za oblikovanjem, steznim gaćicama, bodijima i slično.

 

 

Nije tajna da i slavne osobe posežu za tim, a Kim Kardashian je na takvom donjem rublju izgradila i svoje modno carstvo. Ponekad uskočimo u to donje rublje koje oblikuje struk, podigne stražnjicu i daje figuri jedan oblikovaniji izgled. To se može činiti kao dobro rješenje za neke svečanije prigode, kada npr. želimo zasjati u nekoj haljini ili drugoj pripijenoj odjevnoj kombinaciji.

No, ni u čemu ne treba pretjerivati pa tako ni u dugotrajnom nošenju odjeće za oblikovanje, jer nije to baš toliko bezazleno, kao što se čini na prvu. Ako ste među onima koji svakodnevno nose donje rublje za oblikovanje, morate biti svjesni neki od sljedećih zdravstvenih rizika kojima se izlažete.

1. Možete imati problema s nadutošću i plinovima

Odjeća za oblikovanje stišće crijeva. Kako se vrši pritisak na crijeva, tako i kretanje hrane kroz crijeva postaje usporenije, što pak može utjecati na probavu. Kad vam je trbuh zgnječen, probava neće raditi kako treba. Posljedica su plinovi ili nadutost. Nije smrtonosno opasno, ali složit ćete se kako je svakako neugodno.

2. Možete imati problema sa želucem

Osobe koje imaju problema s refluksom kiseline, trebale bi izbjegavati nošenje odjeće za oblikovanje, jer im se samo može pogoršati stanje. Želučana kiselina može se potisnuti u vaš jednjak pa će vas peći žgaravica.

3. Možete osjećati trnce

Nosite li model donjeg rublja koji je preuzak, to vam može stegnuti krvne žile, što može biti opasno, ako imate dijabetes ili kakvu bolest srca. Što se tiče donjeg dijela tijela, stezno donje rublje može vam uzrokovati trnce, utrnulost i bol u nogama, jer su vam živci stisnuti. Primijetite li pak vrtoglavicu ili utrnulost u rukama i nogama, vrijeme je da skinete ono što vam opasno narušava zdravlje.

4. Možete hiperventilirati

Pritisak od steznog donjeg rublja utječe i na vaše disanje, koje silom prilike postaje pliće. Stezanje sprječava potpuno širenje dijafragme dok dišete, što može dovesti do nedostatka zraka ili hiperventilacije.

5. Vaginalne gljivične infekcije

Odjeća za oblikovanje je uska i ima tendenciju zadržavanja vlage u sebi, što je pak vrlo gostoljubivo okruženje za razvoj mnoštva bakterija. Kako biste smanjili rizik od gljivičnih infekcija i infekcija mokraćnog sustava, odaberite odjeću za oblikovanje s pamučnim dijelom između nogu, kako biste omogućili bolji protok zraka.

6. Kožne infekcije

Kako se odjeća za oblikovanje prianja više i jače za vašu kožu, tako postoji rizik da nakon dugotrajnog nošenja dobijete i dugotrajne iritacije kože. To može dovesti do problema sa svrbežom i razvoja infekcija.

 

stezne gaćice oblikovanje tijela patnja zbog ljepote stezno donje rublje prečesto nošenje steznog donjeg rublja

Još vijesti