Vježbanje kod kuće

Božićni i novogodišnji blagdani su već dobrano iza nas. Dani uživanja u finoj i teškoj blagdanskoj hrani su prošli, što znači da bismo se trebali posvetiti detoksikaciji tijela, ali i tjelovježbi.

Ne morate se upisivati u teretanu ili na neke grupne treninge, kad možete kvalitetno vježbati i kod kuće.

Na internetu možete pronaći različite tutoriale za vježbanje bez opreme, koji daju rezultate. No, vježbanje s opremom, bit će još učinkovitije. Pa ćemo vam mi izdvojiti top rekvizite za kućni trening s kojima možete ostvariti fantastične rezultate i to u udobnosti vlastitog doma.

1. Podloga za vježbanje

Ništa bez dobre prostirke koja dobro prianja na pod i koja neće proklizavati. Idealne su za sve one aerobik i pilates vježbe, vježbe istezanja tijela ili jačanja mišića. Odaberite onu koja će vam biti dovoljno dugačka i omogućiti vježbanje u svim položajima.

2. Bučice

Ovo je vjerojatno najpopularniji rekvizit u svijetu rekreacije, jer i s onima malih težina, možete učvrstiti ruke i čitavo tijelo.



3. Elastične trake

Cjenovno vrlo povoljan rekvizit, koji možete pronaći u svakome sportskome dućanu. Trake dolaze u različitim bojama, ovisno o jačini otpora. Primjerice zelene trake označavaju optor niskog intenziteta, ružičaste srednjeg, a ljubičaste otpor visokog intenziteta. Princip je jednostavan, rastezanjem trake stvara se otpor mišiću, čime se djeluje na povećanje mišićne snage.

4. Utezi za zglobove

U utege za zglobove ubrajamo modele koji se postavljaju oko zapešća šake ili oko zgloba stopala. Tijekom uobičajenih treninga, dodaju dodatno opterećenje, čime se jačaju mišići ruku i nogu. Korisne su u svim sportovima, od aerobika, vježbi oblikovanja, a možete ih staviti prilikom šetnje ili jogginga.

 

5. Girja

Izgleda poput utega, ali zvonastog oblika. Upotrebnom girje, možete povećati snagu, izdržljivost i mišićnu masu. Kako su treninzi s girjom uglavnom dinamični, uz razvoj mišića, intenzivniju potrošnju kalorija, dobivate i odlični kardio-trening.

 

6. Pilates lopta

Kako velika većina nas živi sjedilačkim načinom života, pilates lopta je odlična, jer se preporučuje za ojačavanje leđnih mišića ili za rad na trbušnim mišićima. Čak i kad njoj ne izvodite nikakve vježbe, može vam zamijeniti stolac dok primjerice učite ili pišete zadaću. Sjedenje na lopti automatski tjera vaše tijelo da popravi držanje te tjera mišiće da rade kako ne biste pali s lopte. Zar nije to super, na pilates lopti vježbate čak i običnim sjedenjem. 

 

7. Vijača

Za dobar kardio-trening, tu su vijače. Naravno, ako baš živite u stanu, susjedi koji žive ispod vas, neće pozdraviti tu ideju, ali za sve ostale, preskakanje vijače bit će odlično za trošenje kalorija i poboljšanje koordinacije.

 

rekviziti za vježbanje kod kuće top rekviziti za kućni gym pilates. lopta Girja bučice vijača

Još vijesti