Gledanje u ogledalo

Puno cura nisu zadovoljne sa svojim izgledom i ne vole svoje tijelo niti kako ono izgleda. Jedan od glavnih razloga tog nezadovoljstva dolazi i s društvenih mreža gdje non stop gledamo „savršene“ cure.

Imati samopouzdanja i voljeti samu sebe ti se možda sada čini kao da se nikad neće dogoditi, ali korak po korak i možeš promijeniti ovaj način razmišljanja. Negativnost i hejt prema samoj sebi te neće nigdje dovesti. Samo ćeš biti još nezadovoljnija. Kako god da izgledaš, moraš naučiti voljeti sebe. Svi mi, SVI, imamo neke stvari na sebi koje ne volimo. Čak i one cure koje ti smatraš savršenima. Nesigurnosti su normalna stvar, ali one ne bi trebale dovesti do toga da hejtaš svoje tijelo. Ovo su 4 stvari koje trebaš početi raditi kako bi se to promijenilo i kako bi napokon zavoljela svoje tijelo. Male navike koje će ti s vremenom puno pomoći!

Nasmijana djevojka Uspjesi zbog kojih trebaš biti ponosna na sebe: Na ovih 9 zaboravimo biti ponosni, a trebali bi biti

1.Kada se osjećaš loše i kada se mrziš – stani pred ogledalo i daj si kompliment
Kada te uhvati trenutak da si posebno „down“ zbog svog izgleda i kada se osjećaš posebno loše, upravo je to vrijeme kada trebaš stati ispred ogledala i pronaći nešto dobro na sebi te si dati kompliment. Čini se teško, i možda i je teško, ali vidjet ćeš da svaki put možeš pronaći nešto pozitivno. Možda je to tvoja kosa koja taj dan izgleda baš lijepo ili ti je lice čisto i nema niti jednog prištića. I tako svaki put kada se osjećaš posebno loše zbog izgleda svog tijela. Ne vrijedi uvijek isti kompliment!

2.Razmisli možeš li kako promijeniti ili poboljšati tu jednu stvar na svom tijelu koju ne voliš
Možeš li promijeniti taj dio sebe? Primjerice, početi vježbati ako ti se ne sviđa tvoj trbuščić, naučiti kako se našminkati i konturirati ako ti se ne sviđa tvoj nos ili otići kod zubara ako su ti izvor nesigurnosti zubi. Puno se toga može „poboljšati“, samo se moraš pokrenuti. I imaj na umu da mršavo tijelo, duge noge, duga kosa, čisto lice ili obline nisu ono nešto što će te učiniti sretnom – iako ti se sada možda tako čini.

Nina Skočak Kako zavoljeti svoje tijelo? Nina Skočak pokazala svoje „nesavršenosti“ i objasnila zašto ih sada voli

3.Zaprati drugačije ljude na društvenim mrežama
S obzirom da smo toliko na društvenim mrežama i da se upravo zbog objava na njih počnemo osjećati loše. Jer tko i ne bi? Ako cijeli dan gledaš „savršene“ cure na društvenim mrežama, navečer ćeš hejtati svoje tijelo jer ne izgleda tako. Iako dobro znaš da ni one u stvarnosti ne izgledaju tako, svejedno si stavljaš pritisak. Možda je onda vrijeme za promjenom sadržaja kakve pratiš! Zaprati influencere koji su realni, koji se ne skrivaju ispod 30 filtera i koji pričaju o pozitivnim stvarima. I tvoj će se mentalitet početi mijenjati.

4.Promijeni garderobu
Odjeća koju nosiš može puno utjecati na to kako ćeš vidjeti svoje tijelo. Pogotovo ako nosiš krojeve, boje i veličine koje nisu za tebe. Pronađi svoj stil, pogledaj što najbolje stoji na tvom obliku tijela, i kreni nositi odjeću koja je za tvoje tijelo. Odmah će ti sve stajati bolje i osjećat ćeš se automatski i bolje u svojoj koži. Nije svaki komad odjeće za svakoga.

voljeti sebe zavoljeti svoje tijelo kako voljeti sebe savjeti prestati hejtati svoje tijelo vlastiti izgled

Još vijesti