Magdalena Ivić (Skinlosophy)

Magdalena Ivić je na društvenim mrežama poznata kao Skinlosophy i netko je čijim savjetima možeš vjerovati. Osim što ju zanima koža i skincare, studentica je medicine, tako da ima i stvarnog stručnog obrazovanja.

Kada se počneš brinuti o koži „kak' se spada“, onda će ti i početi izgledati bolje. Za početak, trebaš znati koji je tvoj tip kože, koji su glavni problemi tvoje kože i onda pronaći i proizvode i tehnike koje najbolje odgovaraju baš tvojoj koži. Nema univerzalnog recepta, za svačiju kožu vrijede drugačija pravila. Neke su nam stvari ipak svima zabranjene raditi! Magdalena Ivić koja je na društvenim mrežama poznatija kao Skinlosophy otkrila je koje su to 4 greške koje najviše nas radi. Kakav god da ti je tip kože, ove će ti 4 navike odmoći, zato ih što prije prestani raditi.

 

 

1.Prekratko čistiš lice
Kada staviš gel na lice, koliko ga dugo trljaš? Većina nas to radi prekratko. To nije dovoljno vremena da skinemo sve nečistoće s lica i ostatke šminke. Magdalena je otkrila koliko je sekundi dovoljno.

2.Brišeš lice u ručnik koji nije suh
Kada si oprala lice i brišeš ga u ručnik, to je još jedna faza u kojoj mnogi griješe. Naime, lice se nikada ne bi trebala brisati u mokre ručnike. Kada ti ručnik ostane vlažan, trebala bi ga posušiti ili uzeti drugi prije nego ideš obrisati lice nakon umivanja u njega.

Hailey Bieber Najraširenije zablude vezano uz njegu kože: Nemojte u njih vjerovati

3.Pereš kosu i tijelo zajedno
Trebala bi ovo raditi odvojeno. Prvo kosu pa onda tijelo. Možda ti se čini kao da je ovo samo više posla i da nema smisla to razdvajati, ali Magdalena ima dobar razlog zašto ovo raditi odvojeno. Možda te uvjeri da ovo nije loša ideja, pogotovo ako imaš prištiće po leđima ili prsima.

4.Bojiš se kiselina, retinola i ostalih sastojaka
Ovakvi ti sastojci mogu pomoći, ali treba znati kada koji stavljati i koji se nikako ne bi smjeli kombinirati. Ima sastojaka koji se mogu stavljati bez obzira na ostale korake u svojoj rutini, a ima i sastojaka s kojima treba paziti i koje ne bi trebala stavljati u isto vrijeme.

Magdalena Ivić u POP kvizu - 3 Magdalena Ivić (Skinlosophy) o najgorim savjetima za njegu kože koje je čula, a dala nam je i par svojih savjeta

Magdalena Ivić skinlosophy savjeti za kožu Skincare njega kože greške u njezi kože greške koje većina radi pranje kože

Još vijesti