Zagrljene djevojke

Mapiranje lica je tisućama godina stara metoda koja je bila poznata tradicionalnoj kineskoj medicini.

Ova praksa promatra lice kao mapu na kojoj je svako područje povezano s određenim organom u tijelu i njegovim radom. Stari su Kinezi rekli da se na licu odražava sve: od prehrambenih navika, razine stresa, hormonskog disbalansa pa do poremećaja u radu unutarnjih organa.

Dakle, ako se akne ili prištići pojavljuju na određenim područjima na vašem licu, stari bi Kinezi odmah to povezali s nekim drugim problemima i dali vam dijagnozu koju možda opće ne biste niti očekivali.

Provjerimo sva područja na licu i organe s kojima su povezani te pogledajmo što to znači kad nam prištevi izbijaju npr samo na bradi ili na čelu.

1. Prištići na čelu

Prema kineskoj medicini, očigledno je da vaša žuč ili jetra pate. Naravno, za sve je kriv vaš način prehrane. Generalno, prištići na čelu pokazuju na probleme s probavnim sustavom pa biste stoga trebali razmisliti o zdravijoj prehrani, unošenju dovoljne količine tekućine u organizam, a moguće i detoksikaciji čajevima.

2. Prištići na sljepoočnicama

Drevni Kinezi su vjerovali da su sljepoočnice povezane s radom bubrega i mjehura. Stoga možda vas muče kakve upale ili infekcije u ovim organima pa se to reflektiralo na vaše sljepoočnice i pojavom akni.

3. Prištići na nosu

Ako na nosu imate prištiće, akne ili mitesere – to bi značilo samo jedno, očiti problemi sa srcem i krvožilnim sustavom. Možda da provjerite tlak ili kolesterol.

4. Prištići na obrazima

Ako se pojavljuju na obrazima, drevna kineska medicina upućuje na problem s respiratornim organima. Možda imate probleme sa sinusima, možda ste alergični na nešto, a možda ste samo pušač pa vas organizam na ovaj način upozorava da prestanete.

5. Prištići na čeljusti i bradu

Ako vam najčešće izbijaju na čeljusti, stari bi Kinezi rekli da imate problem s reproduktivnim organima. Možda upravo prolazite kroz kakvu hormonsku neravnotežu. Prištići na ovom području mogu biti povezani s menstruacijskim ciklusom, ali mogu biti samo odgovor na pretjeranu količinu stresa.

 

@drlilyt #greenscreen chin acne? Don’t pick at it! #dermatologist #skin #skincare #acne #cysticacne #skincare101 ♬ original sound - Dr. Lily Talakoub

 

Iako staru dalekoistočnu medicinu suvremena nije službeno priznala, dermatolozi će svakako potvrditi da na pojavu akni i prištića ne utječu samo masno lice i pore koje se lako začepljuju. Na nezgodne kožne probleme utječe puno toga, od genetike, hormona, prehrane, načina života pa čak i zagađenja okoliša. 

 

 

mapiranje lica akne i mapiranje lica akne na licu i organi akne povezane s radom organa prištići na licu i rad organa drevna kineska medicina

Još vijesti