Armen Adamjan

Ljubiteljice prirodne kozmetike i „uradi sama“ maski, možda su i isprobale trik TikTokera koji predlaže ljudima da koriste bjelanjke za uklanjanje mitesera

Armen Adamjan, poznat još i pod korisničkim računom @creative_explained, postavio je video u kojem prikazuje kako miješa bjelanjke i kistom ih nanosi na svoj nos, dok preko toga lijepi komadiće papirnate maramice. 

 

@creative_explained How to get rid of blackheads with 1 ingredient! 😳🤩 #skincare #lifehacks #diy #howto #nosestrip #cleaninghacks #egg #beautyhacks #skincaretips ♬ original sound - Armen Adamjan

 

Video koji je postao viralan s više od 5,6 milijuna pregleda i tisućama komentara, pokazuje uspješnost ovakve metode, jer Armen nakon 15-ak minuta odljepljuje papirnatu maramicu s nosa, ponosno pokazivajući mitesere koje je uklonio.

O svemu se za britanski The Mirror oglasila stručnjakinja za njegu kože Rachel Robertson, koja je upozorila da je ova metoda rješavanja mitesera vrlo neučinkovita pa i potencijalno opasna za vašu kožu.

„Bjelanjak jajeta sadrži enzim lizozim, koji bi mogao razgraditi bakterije na koži. No, bjelanjak jajeta sastoji se ponajviše od vode pa su dobrobiti vrlo ograničene u usporedbi s proizvodima koji su stvarno namijenjeni za tu svrhu“, rekla je osnivačica skin brenda „Bedew Skin“, podsjetivši i na mogućnost zaraze salmonelom.

 

 

„Sama tehnika može funkcionirati samo za površinsku prljavštinu i masnoću u lojnim filamentima, ali pravim je miteresima potrebno pravilno uklanjanje“, upozorila je Rachel, zaključivši da se ovakvim načinom miteseri ne izvlače do kraja iz kože, a svi znamo kakvi se problemi mogu dogoditi sa svim onim miteserima koji su polovično i nepravilno istisnuti.

Dobra i redovita skincare rutina čišćenja najbolji je način za rješavanje ovih dosadnih crnih mrlja. Rachel je i na svom Instagram profilu za spriječavanje i uklanjanje mitesera preporučila upotrebu AHA/BHA kiselina ili uvođenje ulja za čišćenje šminke u svakodnevnu skincare rutinu.

maska od bjelanjaka za mitesere Rachel Robertson maska od bjelanjaka neučinkovita Miteseri tiktoker Armen Adamhan korisnički račun creative explained

Još vijesti