Djevojka s mobitelom

Ako još niste, bilo bi svakako dobro da na svoj mobitel instalirate kalendar/aplikaciju za praćenje mjesečnice.

U tu aplikaciju unijet ćete neke pojedinosti o posljednjoj mjesečnici, od toga kada je započela, koliko je dana trajala pa do nekih pojedinosti poput možda specifičnih bolova s kojima ste se susretale.

Postoji nekoliko dobrih razloga zašto je kalendar za praćenje mjesečnice jedna od najboljih aplikacija koju možete imati na mobitelu.

1. Imate veću kontrolu

Iako rijetko koja cura ima 100% precizan mjesečni ciklus, ali uz ovu ćete aplikaciju svakako smanjiti mogućnost neugodnih iznenađenja. Aplikacija vas par dana prije podsjeća da biste trebali dobiti mjesečnicu, tako da, kud god da idete, znate da sa sobom morate ponijeti uloške ili tampone.

2. Možete razumjeti svoje raspoloženje

Hormonalne promjene tijekom menstruacije često su povezane s promjenama raspoloženja. Aplikacija za praćenje menstruacije podsjetit će vas da ste u PMS-u pa da se ne ćete čuditi ukoliko se osjećate tužno ili razdražljivo i pitati odakle vam sad to. 

3. Možete povećati vašu svijest o cjelokupnom zdravlju i blagostanju

Imate li neobično obilne mjesečnice, je li vam mjesečnica izostala, je li neredovita i koliko u prosjeku traje vaš menstrualni ciklus? Sve to možete malo bolje osvijestiti redovitim unošenjem podataka u menstrualni kalendar pa kad idući puta dođete kod ginekologa, ne ćete se zbuniti kad vam postavi pitanje koliko vam traje menstrualni ciklus i koliko vam dana traje mjesečnica.

Neke od aplikacija koje možete pronaći i instalirati su „Moj kalendar“, „Magic Girl“, „MyFlo“, „Period Tracker“

aplikacije za praćenje mjesečnice aplikacija za mjesečnicu aplikacija za menstruaciju Menstrualni Ciklus

Još vijesti