Nasmijana djevojka

Nema premalog uspjeha! Svaka sitnica se treba uvažiti i proslaviti. Osjećat ćeš se i bolje i samopouzdanije kada to počneš raditi. Za početak, garantiramo ti da i ti imaš sve ove ili većinu ovih uspjeha, a uopće ih nisi do sada doživjela kao uspjehe.

Sigurno si puno uspješnija nego što ti to možda misliš. Volimo se uspoređivati s drugima i to drugima koji su daleko uspješniji od nas. Što i nije loše – ako te takva osoba koja ti je uzor motivira da iz dana u dan i ti pokušaš biti što bolja. Loše je ako se non stop uspoređuješ s drugima i na taj se način deprimiraš i misliš da si totalni luzer. Jer nisi! Najbolja nam je motivacija upravo vlastiti uspjeh. Kada nešto odradiš super, to će te motivirati da se potrudiš i sljedeći put pa da budeš još bolja. U ganjanju uspjeha, zaboravimo na neke male životne uspjehe koje redovito ostvarujemo. I ti si sigurno netko tko ostvaruje ovakve uspjehe, ali ih ne doživljavaš. E pa trebala bi jer i ovih 9 stvari su uspjesi koje trebaš proslaviti i čestitati si na njima.

1.Nisi niti jednom izostala s nastave u cijeloj školskoj godini
Ovo je itekako veliki uspjeh! Ili ako si izostala svega jedan dan. Većina izostaje prilično puno i zato je ovo zapravo uspjeh na koji trebaš biti ponosna. Pogotovo ako nisi koristila ispričnice kako bi se izvukla iz testova i odgovaranja.

2.Prekinula si vezu koja te nije činila sretnom
Prekinuti nije lako, čak iako se radi o vezi u kojoj nisi sretna. Naviknemo se na nekoga, bojimo se da nećemo pronaći bolju osobu, čekamo da se situacija popravi – i zato je za svaku pohvalu ako si se svemu tome oduprla i svejedno otišla od te osobe.

3.Zauzela si se za sebe (ili nekog drugog) ispred bullyja
Nije mala stvar napraviti ovako nešto! Trebaš si čestitati na hrabrosti. Obraniti sebe ili nekog drugog se čini kao logičan korak, ali svatko tko je na meti bullyja zna da to nije tako lako.

Prijateljice Greške koje radiš kao mlada odrasla osoba, a s kojima si otežavaš život: Prestani raditi ovih 10

4.Napravila si prvi korak i javila se dečku koji ti se sviđa
Stisnula si zube i otišla u rizik! Javila si se pa kako bude, ti si napravila sve što si mogla, loptica je otišla na njegov teren. Kako god to završilo, barem se kasnije nećeš pitati „što ako“. Još jedna stvar koja se samo čini lagana i nebitna, ali većini nije tako lako to napraviti.

5.Otišla si na plažu bez straha od tuđih mišljenja
Ako si ovo ljeto otišla na plažu puna samopouzdanja bez straha od tuđih mišljenja o svom tijelu i izgledu, onda si prava kraljica. Možda se ne čini kao životni uspjeh, ali garantiramo ti da je. Jednom kada prestaneš brinuti o tuđim mišljenjima, vidjet ćeš koliko ćeš biti sretnija.

6.Nisi uspjela u nečemu iz prve, ali nisi odustala
Najlakše je odustati i reći da ti to ne možeš. Zato pljesak za sve one koji iz prvog pokušaja nisu uspjeli u nečemu, ali nisu odustali nego su se prebacili na plan B – a ako ni taj nije uspio, na plan C. Odustati može svatko, ali samo će pojedinci ustati, obrisati prašinu sa sebe i probati opet - i zato trebaš biti ponosna na sebe jer si jedna od tih pojedinaca.

Samopouzdana cura Situacije kada je opravdano biti sebičan: U ovih 7 slučajeva misli prvo na sebe

7.Preživjela si svoj prvi prekid
Bilo je suza, bilo je sramotnih trenutaka koje bi radije zaboravila, ali si ga preživjela. Prvi je prekid posebno težak.

8.Otišla si u teretanu iako ti se nije dalo
Nemoj zaboraviti niti na ovakve male svakodnevne pobjede. Ustati iz kreveta kada ti se jako ne da i biti produktivna ili otići u teretanu iako ti se nije dalo – to su male dnevne pobjede na koje trebaš biti ponosna.

9.Otišla si sama u kino/van/na kavu
Mnogima je odlazak samom negdje nešto najstrašnije na svijetu. Iako to uopće nije strašno! Sram nas je, neugodno nam je i bojimo se što će drugi misliti. Zato je itekako uspjeh ako si pobijedila sva ta razmišljanja i otišla sama bilo gdje – na putovanje, u kino, u shopping, van…

uspjeh biti ponosna na sebe mali uspjesi dnevni uspjesi voljeti sebe situacije trebaš biti ponosna

Još vijesti