Cura se zlobno smije

Srest će u životu ljudi koji će te htjeti kontrolirati i manipulirati, a na tebi je da odlučiš hoćeš li im to dozvoliti ili se maknuti od takve osobe. Manipulatori uvijek imaju na umu samo svoje dobro i rade u samo svoju korist.

Nemoj ni na sekundu pomisliti da osoba koja pokušava s tobom manipulirati i kontrolirati te ima imalo tvoje dobro na pameti. Nema, ima samo svoje. Nekada niti ne shvatimo da netko s nama manipulira jer ne znamo na koja ponašanja gledati i kako otkriti manipulatora. Jedna je psihologica otkrila da postoje čak 4 ponašanja koja možeš potražiti i koja će ti otkriti manipulira li te netko. Ako ih pronađeš – sve ti je jasno. Osoba koja ti to radi radi to iz neke svoje koristi. Čak i da ne možeš dokučiti zbog koje to koristi rade, vjerojatno je da ima neke motive i da to ne radi samo tako iz čistog mira. Manipulacija se ne može tako lako zamijeniti za neko drugo ponašanje. Ova 4 znaka jasno i glasno govore „da, manipulira te“.

1.Ta te osoba napada točno tamo gdje zna da će boljeti
Komentira pomalo zlobno stvari za koje zna da su tebi bitne i da je tebi stalo do njih, gotovo pa ih i vrijeđa. Napada te točno tamo gdje zna da će boljeti. Kada joj i prigovoriš zbog takvog ponašanja, imat će neki komentar poput „pa samo kažem, što odmah radiš dramu“. I nije da će se ovakvo ponašanje dogoditi jednom nego se ponavlja.

2.Napravi nešto lijepo za tebe, ali onda to kasnije koristi kao naplatu da može tražiti nešto od tebe
Iz čistog mira te iznenadi s nekom lijepom i pažljivom gestom. Tako divno! No, svaka lijepa gesta takve osobe dolazi kad-tad na naplatu. Na to će se pozivati kada će htjeti nešto od tebe tako da ti bude teže odbiti i da na kraju napraviš to što oni žele. Svaka lijepa iznenadna gesta koja dolazi od njih nije iz srca nego iz koristi.

Slika nije pronađena Ne vjeruj baš svemu: U ovih 5 situacija svi redovito lažu, a da toga nisu ni svjesni

3.Na tvoje probleme odmahuje rukom jer to nisu „pravi problemi“
Kada se na nešto žališ, ta će osoba uvijek imati veći i „bolji“ problem od tvoga. Na tvoje će odmahivati rukom i govoriti da je to ništa. Pokušavat će te zasjeniti čak i onda kada ti samo treba netko tko će te poslušati i pružiti ti podršku. Dati ti podršku je nešto što s ovom osobom još nisi doživjela.

4.Uvijek je ta osoba žrtva
Nikada ne preuzima odgovornost za ništa i izvlači se na sve moguće izgovore. Najčešće će za sve okriviti nekoga drugoga, a često ćeš to biti upravo TI. Uvijek će sebe predstaviti kao žrtvu, jadnu, zakinutu i koja ništa ne može dobiti ili imati onako kako to ona želi.

Kako prepoznati manipulatora? Tvoj dečko je manipulator ako koristi ove fraze: Prepoznaj ga na vrijeme i ne dopusti da se igra s tobom

manipuliranje kontroliranje manipulator kako prepoznati ponašanja manipulatora manipulacija znakovi da te netko manipulira

Još vijesti