Osmijeh

Ako si ikada bila u trenutku gdje moraš birati što slušati, svoje srce ili razum, onda znaš koliko je to teško. Ipak bi nekada trebala odabrati srce prije razuma, pogotovo ako se radi nekoj od ovih stvari.

Teška je odluka kada moraš znati koga slušati. Još je teže kada ti svi drugi oko tebe sugeriraju svoje savjete jer tek tada si neodlučna u nekim situacijama. No, u ovih 7 primjera bi ipak trebala odlučiti sama, kao i poslušati svoje srce prije razuma. Neke od njih će ti završiti sa sretnim završetkom, baš zato jer si poslušala svoje srce!

1.Kada voliš osobu koju drugi ne prihvaćaju
Mnoge cure su bile u situaciji kada nitko nije prihvaćao njihovog dečka zbog nekih nerazumnih razloga. Nekima se ne sviđa zato jer njima nije sjeo kao osoba, dok drugi misle da on jednostavno nije za tebe. No, ako ga zaista voliš i uživate biti zajedno, onda definitivno trebaš slušati samo sebe i svoje srce.

2.Kada se želiš nekome ispričati jer ti je zaista žao
Često smo posvađani s nekim osobama koje možda više nikada ne bismo htjeli vidjeti. Nakon toga često osjećamo i grižnju savjesti zbog izgovorenih stvari pa ako u tom trenutku zaista imaš potrebu ispričati joj se, onda to i napravi. Bez obzira na to hoćete li se poslije pomiriti ili ne, tebi će biti lakše.

via GIPHY

 

3.Kada želiš nešto već jako dugo, ali te svi u tome sprječavaju
Svi mi imamo neostvarenih želja koje već dugo želimo napraviti. Ne slažu se svi s time da mi to zaista i napravimo, a to su neke stvari poput putovanja, letenja avionom, bungee jumpinga… No, ako je to nešto što ti zaista želiš već dugi niz godina i tu stvar imaš na popisu neostvarenih želja, onda bi to svakako trebala napraviti!

4.Kada želiš reći nešto što zaista misliš i osjećaš
Iako je u nekim situacijama bolje šutjeti, ako te netko tjera na nešto što ne želiš, imaš svako pravo reći odmah što misliš i osjećaš! Dokle god taj netko ne razmišlja o tome da će to povrijediti tvoje srce, ne trebaš se ni ti ustručavati zbog toga što želiš reći, a srce je uvijek brže od razuma.

via GIPHY

 

5.Kada bi se najradije rasplakala, ali se sramiš reakcije drugih
Kada srce boli, to je definitivno najgora bol na svijetu. U tom trenutku se samo želiš isplakati, ali to sve držiš u sebi kako te drugi ne bi osuđivali. Ovaj put napravi drugačije, poslušaj svoje srce i plači, koliko god da ti je potrebno.

6.Kada želiš prva prići simpi iako te svi odgovaraju
Za prilazak simpi trebaš imati puno hrabrosti. Kada se dvoumiš oko toga prići mu ili ne, tvoje srce ti govori da, dok ti tvoj razum, kao i svi drugi oko tebe govore NE. Ako ti se zaista sviđa i više ne možeš čekati da on prvi priđe tebi, ni nemoj čekati već ti priđi njemu. Što god se kasnije dogodilo, više te neće mučiti činjenica što on misli jer ćeš to odmah i znati.

via GIPHY

 

7.Kada čuvaš tajnu koja ne smije ostati u tajnosti
Neke tajne trebaju ostati sakrivene. No, ima onih tajni za koje ti znaš, a trebala bi ih znati i ta osoba o kojoj se tajna radi. Nekada te neke tajne moraš reći toj osobi, kao npr. ti znaš da je tvoju najbolju prijateljicu prevario njezin dečko. Ona to ne zna, ali bi joj ti to trebala reći da ju on ne povrijedi na neki drugi način.

problemi razum ili srce poslušaj svoje srce savjeti

Još vijesti