Influenceri

Nemaju svi influenceri časne namjere, a isto tako nisu ni svi fokusirani samo i isključivo na zaradu. Kao i svuda, tako i ovdje ima i pozitivnih i negativnih primjera. Neki su influenceri iskreni i to su puno puta i dokazali, a neki muljaju samo da bi zaradili. Ovima drugima ne bi trebala vjerovati, a evo kako ih prepoznati.

Influenceri često utječu na nas i naše odluke, pogotovo one koje se tiču kupovanja proizvoda koje nam oni reklamiraju. Svi imaju neke influencere kojima vjeruju i za koje znaju da kada kažu da je nešto dobro, onda je to stvarno dobro, a ne lažu samo kako bi zaradili. Nažalost, ima i upravo tih – koji lažu i muljaju, zavaravaju svoje pratitelje i sve samo kako bi dobro zaradili. Kad-tad će takvi biti uhvaćeni u muljanju i bit će im uništena reputacija. A reputacija je jednom influenceru sve. Jer ako nema nju, nema ni poslovnih ponuda pa ni novaca. Trenutno ima influencera više nego ikada, a evo kako prepoznati kome možeš vjerovati, a kome ne. Ovih 7 znakova ti otkriva da se radi o influenceru kojem NE MOŽEŠ vjerovati.

Mikayla Nogueira Uhvatili poznatu influencericu u laži: Nahvalila maskaru, a zapravo stavila umjetne trepavice

1.Većina objava koje ima su promocije i sponzorirane objave
Ima onih influencera koji su tiho, tiho, bez objava i onda svaki put kada nešto novo objave, to bude sponzorirana objava. Tu su i oni koji od 10 objava imaju 8 sponzoriranih. Malo je to sumnjivo. I treba ti biti. Neće svi biti iskreni u sponzoriranim objavama. Dok će neki surađivati samo s brendovima koje vole i reklamirati samo stvari koje su ih stvarno oduševile, neki će promovirati sve što im se ponudi, samo da zarade. Kada je većina objava koje imaju sponzorirana, to može biti znak upozorenja da im baš ne trebaš olako vjerovati.

 

 

2.Stavlja hrpetinu filtera na sebe bez da to priznaje
Influenceri koji se šminkaju ili fitness influenceri mogu lako zavarati svoje pratitelje obradom fotografija. I videa. Svi stavljaju filtere, nije to samo po sebi toliko big deal, koliko je kada otvoreno lažu o tome i govore da nemaju filtere na fotki, a istina je suprotna. Sve će izgledati bolje nakon što se fotka uredi. Bolje je vjerovati onima koji priznaju kako uređuju fotke i pokazuju se i bez photoshopa.

3.Naočigled laže i već je uhvaćen u laži
Kada je jasno da je neki influencer lagao i prozvan je zbog toga, a on se ne brani, očigledno da je kriv. Influenceri uhvaćeni u laži nisu oni kojima ikad više trebaš vjerovati. Ima ih gomila, lako ćeš naći nekoga drugoga u tom području koji će biti iskreniji. Obično nakon laži slijedi srcedrapajuća isprika, ali ako su jednom lagali, sigurno će opet.

 

 

4.Kopira sadržaj od nekog drugog influencera
Zašto vjerovati nekome tko nije u stanju niti smisliti svoj tip sadržaja? Već s tom jednom stvari gubi na originalnosti. Pogotovo ako se pravi kao da to nije istina. Influenceri koji su kopija nekog stranog influencera su oni na koje s pravom gledamo sumnjičavo.

5.Tvrdi da je stručnjak za nešto, a nema nikakvu edukaciju koja to dokazuje
Tvrdi da je stručnjak za kosu, a nema ništa što to dokazuje. Tvrdi da je nutricionist, a nema ništa što to potvrđuje. Tvrdi da je stručnjak za skincare, a ima 17 godina. Influenceri koji tvrde da su stručnjaci za nešto – s njima oprezno. Prije nego im odlučiš vjerovati, provjeri jesu li stvarno stručnjaci ili su se sami tako prozvali. Kada nas nešto zanima, informirat ćemo se o tome puno, to je istina, ali to nas ne čini stručnjacima niti adekvatnima da drugima dajemo savjete. Pogotovo ako se radi o nečem važnom kao što je zdravlje.

 

 

6.Stvar koju oni hvale, svi drugi ne preporučaju
Ovo ti odmah može biti sumnjivo. Kada oni pričaju o nečemu da je super, a čula si na 10 drugih izvora da nije, moguće je da se radi o reklami. Neće niti svi influenceri biti transparentni po tom pitanju i skrivat će da je nešto sponzorstvo. Iako to ne bi smjeli raditi, pronađu načine kako to prikriti.

Modne influencerice Pronašli smo mjesto gdje domaće modne influencerice prodaju svoju odjeću – ima super komada

7.Briše komentare
Jedno je kada obriše komentare hejtera koji ih maltretiraju iz objave u objavu, ali drugo je kada briše komentare ljudi koji ih upozore na nešto krivo što rade ili ih prozovu za nešto. Kada komentari magično nestanu ispod objave, i tako češće, to je još jednom sumnjivo ponašanje.

influenceri znakovi da mu ne možeš vjerovati kada ne vjerovati influencerima znakovi da influencer laže

Još vijesti